El e omul care a comis-o? Oficialii FRF se apără după gafa din Muntenegru: "Le-am spus cu o zi înainte de meci informaţiile despre clasament!"

21 nov 2018 8024 afişări Nationala
El e omul care a comis-o? Oficialii FRF se apără după gafa din Muntenegru: "Le-am spus cu o zi înainte de meci informaţiile despre clasament!"

Oficialii FRF au reacţionat după ce fotbaliştii naţionalei n-au fost informaţi corect asupra rezultatului care le trebuie pentru a prinde urna a treia valorică în preliminariile pentru Euro 2020. Cătălin Gheorghiu, fost jurnalist şi actual team manager al tricolorilor, e persoana însărcinată cu statisticile la Casa Fotbalului. Acesta s-a apărat după greşeala din Muntenegru.

Gheorghiu e omul care se ocupă de toate elementele care ţin de statistică. Fostul jurnalist spune că a transmis staff-ului informaţiile ce ţin de clasament.

"Eu am transmis mai departe informaţiile ce ţin de clasament, nu cred că pot fi eu tras exclusiv la răspundere de presă. Eu am informat înainte de meci stafful tehnic care sunt scorurile care ne avantajează, cum stă situaţia.Cu o zi înainte de meci, nu în timpul meciului sau la pauză! Eu nu am participat la şedinţele tactice de dinaintea partidelor, pentru că nu e treaba mea să le vorbesc direct jucătorilor. Eu am alte treburi, mă duc la stadion, mă întâlnesc cu delegaţii UEFA, dau echipa… Am văzut acum în presă că unii jucători s-au bucurat la fluierul final sau că alţii au declarat că nu ştiau că trebuie un scor mai mare, că altfel atacau mai mult. Ştiu că antrenorii le-au spus la şedinţa tehnică ce trebuie să facă, că nu trebuie să se mulţumească doar cu o victorie, că le trebuie un anumit număr de goluri.

Nu mă întrebaţi de schimbări, de ce s-a strigat de pe margine sau de tactică, nu e treaba mea. Eu cred că primul 11 a fost foarte ofensiv, au fost multe ocazii, trebuia să dăm mai multe goluri. Eu nu mă bag în chestiuni tactice, dar jucătorii au fost informaţi şi s-a văzut că au atacat, au vrut mai mult. Credeţi că a fost cineva care nu a vrut să dea golul doi? Eu am anunţat cu o zi înainte de meci tot ce trebuia să se ştie"
, a declarat Cătălin Gheorghiu, miercuri, conform sport.ro.

România a câştigat cu 1-0 în Muntenegru, în ultima partidă din Liga Naţiunilor, rezultat insuficient pentru a face diferenţa. Naţionala a terminat grupa pe locul secund, însă nu a prins topul celor mai bune două locuri 2 care ne-ar fi permis să fim în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020. Diferenţa a fost făcută de un singur gol, gol pe care dacă l-am mai fi marcat la Podgorica am fi trecut peste Israel şi Ungaria, suficient pentru atingerea obiectivului.


Cătălin Gheorghiu, fost jurnalist, actual team manager al echipei naţionalei! FOTO: Facebook.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.