Dacă el nu vrea, ei îl vor. ”Luptăm până la capăt pentru acest băiat”. Federaţia Moldoveană nu renunţă la Postolachi: "Dacă va juca pentru România, cineva va face contestaţie!"

8 oct 2018 4105 afişări Nationala
Dacă el nu vrea, ei îl vor. ”Luptăm până la capăt pentru acest băiat”. Federaţia Moldoveană nu renunţă la Postolachi: "Dacă va juca pentru România, cineva va face contestaţie!"

Problemele cu Virgiuliu Postolachi (18 ani) nu se mai termină. Deşi a primit cetăţenia română, fotbalistul nu poate evolua deocamdată pentru selecţionata noastră. Din precizările lui Dragoş Hîncu, vicepreşedintele Federaţiei Moldovene de Fotbal, Postolachi trebuie să trăiască 5 ani pe teritoriul României.

Luptăm până la capăt pentru acest băiat născut în Moldova. Am urmărit ce s-a scris în presa din România, dar nu este adevărat că FMF a contestat la FIFA dreptul de joc a lui Postolachi pentru România.

Chiar dacă a primit cetăţenia română, Virgiliu Postolachi nu are drept de joc pentru România, deoarece trebuie să fi trăit cinci ani pe teritoriul României. Aşa ceva nu este. El poate să joace, în acest moment, doar pentru Moldova sau pentru Franţa, acolo unde trăieşte de la trei ani”, a declarat Hîncu pentru Libertatea.

Oficialul FMF crede că România nu ar trebui să grăbească folosirea lui Postolachi, pentru că ar putea fi sancţionată de FIFA.

FRF trebuie să fie atentă cum respectă regulamentul FIFA, deoarece orice ţară poate contesta dreptul de joc al lui Postolachi. În astfel de cazuri, FIFA nu dă verdicte, face doar recomandări. Însă dacă Postolachi ar juca pentru România, iar cineva ar face contestaţie, cu siguranţă FIFA va lua măsuri. Nu cred că FRF îşi va asuma asemenea riscuri. Am vorbit în privat cu reprezentanţii FRF despre acest caz, dar aşa ceva nu se negociază. Regulamentul FIFA este clar”, a încheiat acesta.

Aceeşi idee a fost înaintată şi de Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF.

Cu Postolachi suntem la mâna legii. Sigur, acum e român, dar din punct de vedere al regulilor internaţionale, nu este. Nu ştiu... Trebuie reglate nişte treburi", a spus Stoichiţă, la Digi Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.