Cosmin Contra a lămurit subiectul naturalizării la naţională: "Camora? Da, un fotbalist bun!" + Ce a spus selecţionerul despre Gnohere

5 apr 2019 940 afişări Nationala
Cosmin Contra a lămurit subiectul naturalizării la naţională: "Camora? Da, un fotbalist bun!" + Ce a spus selecţionerul despre Gnohere

Contra părea mai deschis în trecut către subiectul naturalizării străinilor la echipa naţională, dar acum e ferm pe poziţie. Selecţionerul a explicat.

"Nici eu, nici Federaţia nu a cerut naturalizarea vreunui jucător străin care evoluează în Liga 1. Când va fi ceva peste ca valoare, poate vom face acest lucru. Dar momentan nu este cazul", a spus Cosmin Contra conform cancan.ro.

De-a lungul timpului s-au vehiculat mai multe variante pentruc a naţionala să aibăla dispoziţie jucători naturalizaţi. Dar, Gnohere, Boli, Montini, Junior Morais, Camora sau Omrani nu vor fi sub comanda lui Contra. "Gnohere? Păi are o vârstă, iar pe postul lui îl avem pe Puşcaş, care are 22 de ani, joacă în Italia, are evoluţii bune la naţională. Camora? Da, fotbalist bun… Dar de ce să nu dăm şansa jucătorilor noşti? Este treaba altor ţări ce fac. La noi, mă repet, nu este momentan cazul", a explicat "Guriţă".

Daum a vrut străini la naţională

Christoph Daum, fostul selecţioner al României, a dorit ca în lotul "tricolor" să existe străini, William de Amorim, care obţinuse şi cetăţenia română, fiind una dintre ţinte. "Multe naţiuni naturalizează jucători. Îl vedem la Germania pe Boateng care nu arată ca un neamţ obişnuit, la fel avem jucători polonezi. Sunt multe ţări care apelează la jucători care au legături strânse cu acea ţară. Naturalizarea unor jucători este una dintre posibilităţile pe care le voi lua în considerare. Nu pot să dau nume, dar cu ajutorul echipei de scouting îi vom descoperi pe cei care pot aduce un avantaj echipei naţionale şi pot ajuta prin performanţele lor", spunea neamţul care a fost îndepărat de la prima reprezentativă în septembrie 2017, el ratând calificarea la CM 2018.

Adrian Mutu spunea în 2017, când era managerul sportiv al FRF, că e de acord cu naturalizarea: "Nu sunt contra, chiar dacă noi, românii, considerăm că e un lucru rău. Dacă va fi un jucător care poate ajuta naţionala, de ce nu? Sunt de acord. Important e ca suporterii să fie lângă naţională. Echipa naţională trebuie să fie un privilegiu şi trebuie să le implementăm jucătorilor că echipa naţională nu e o vacanţă, la echipa naţională trebuie să munceşti".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.