Ce lecţie i-a predat Mircea Lucescu lui Bogdan Lobonţ: "Am aflat asta!". Momentul care l-a făcut pe Lobby să vadă altfel fotbalul

4 iun 2018 3439 afişări Nationala
Ce lecţie i-a predat Mircea Lucescu lui Bogdan Lobonţ: "Am aflat asta!". Momentul care l-a făcut pe Lobby să vadă altfel fotbalul

Bogdan Lobonţ (40 de ani) se retrage mâine, oficial, din echipa naţională, la amicalul cu Finlanda, ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Unul dintre cei mai buni portari din România ultimilor 30 de ani a susţinut o conferinţă de presă în care a dezvăluit repere importante ale carierei, reuşind să strecoare în fiecare poveste câte un strop de umor. Fost goalkeeper la Ajax Amsterdam, actualul jucător al Romei a fost adus în Bucureşti de Mircea Lucescu, de la Corvinul, la Rapid, într-o perioadă în care poarta naţionalei era asigurată de Bogdan Stelea şi Florin Prunea.

Lobonţ a debutat în 1998, cu Victor Piţurcă selecţioner, la meciul România - Liechtenstein 7-0, pe arena din Ghencea. Lobby a fost trimis pe teren în minutul 88, în locul lui Bogdan Stelea. De la Mircea Lucescu, actual antrenor al Turciei, a învăţat o lecţie de bază care l-a ajutat să-şi clădească o carieră de top. "De la Mircea Lucescu am învăţat cum trebuie să te comporţi în afara tereneului. Am aflat că modul în care te comporţi in afara teerenului se reflectează în teren. Asta m-a ajutat să-mi consolidez cariera. Eu nu mă văd selecţioner, dar mă văd antrenor. Nu pot să spun ce echipă aş vrea să antrenez din Liga 1...", a declarat Lobonţ, în timpul unei conferinţe, la Mogoşoaia.

Adi Iencsi povestea la ProSport LIVE că lângă stadionul din Hunedoara e amplasat şi în prezent un zid la care Lobonţ se antrena, în perioada junioratului, câte două ore după ce finaliza antrenamentul cu echipa. "I se spune şi acum zidul Lobonţ", dezvăluia Iencsi, unul dintre cei mai buni prieteni ai portarului din Serie A.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.