Burleanu i-a calmat pe Dăncilă, Tsipras şi Boyko Borisov, care vor să aducă CM 2030 în România: "Lucrurile astea ar trebui să ne pună pe gânduri"

4 nov 2018 3832 afişări Nationala
Burleanu i-a calmat pe Dăncilă, Tsipras şi Boyko Borisov, care vor să aducă CM 2030 în România: "Lucrurile astea ar trebui să ne pună pe gânduri"

Răzvan Burleanu a demontat iniţiativa prmierilor din Serbia, Grecia, România şi Bulgaria, care au anunţat că iau în considerare depunerea unei candidaturi comune pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2030. Preşedintele FRF spune că ar fi nevoie ca în toate cele patru ţări să se construiască stadioane uriaşe pentru a se vorbi de o asemenea iniţiativă.

"Ar trebui să ne uităm puţin la infrastructură. Dacă e să comparăm cu Mondialul găzduit de americani în 2026, vedem că peste 15 stadioane, din 23, au peste 69.000 de locuri. Astăzi, toate cele patru ţări despre care vorbim, cred că au împreună doar 2-3 stadioane cu peste 50.000 de locuri. E mult mai important să ne ţinem de 2020 şi să investim în infrastructură, mai ales la juniori.

În plus, recomandarea FIFA e ca pentru un Mondial să ai cel puţin un stadion cu peste 80.000 de locuri. Lucrurile astea ar trebui să ne pună pe gânduri. Până atunci, 2020, şi un EURO de tineret, poarte chiar în 2023"
, a spus Răzvan Burleanu, citat de Digi Sport.

"Vom discuta posibilitatea ca cele patru ţări (n.r România, Bulgaria, Grecia şi Serbia) să găzduiască împreună un eveniment sportiv major", a spus premierul grec, Alexis Tsipras, în cadrul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel. Omologul său bulgar, Boyko Borisov, a spus că este vorba despre Mondialul din 2030.

Pentru turneul final din 2030 s-au înscris deja ţările Uruguay, Argentina şi Paraguay, care vor candida de asemenea la comun. În cursă ar mai putea intra, tot la comun, Algeria - Maroc - Tunisia, Coreea de Sud - Coreea de Nord - Japonia - China şi Anglia - Scoţia - Ţara Galilor - Irlanda de Nord - Irlanda.

Până la Cupa Mondială din 2030, România va fi una dintre ţările care vor găzdui meciuri la EURO 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide, pe 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două meciuri la Bucureşti. Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti. După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, proiectele sunt în graficul stabilit, există finanţarea, astfel încât termenul de dare în folosinţă a celor trei noi stadioane a fost fixat pentru 31 martie 2020.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.