Burleanu a reacţionat pentru prima dată după umilinţele de la U17 şi U19. Ce a spus despre implicarea în selecţie: "M-am obişnuit cu asta!"

21 mar 2019 1193 afişări Nationala
Burleanu a reacţionat pentru prima dată după umilinţele de la U17 şi U19. Ce a spus despre implicarea în selecţie: "M-am obişnuit cu asta!"

Naţionalele U17 şi U19 ale României au încasat 10 goluri în două meciuri amicale, contra Irlandei şi Austriei, iar Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a reacţionat pentru prima dată după cele două rezultate ruşinoase obţinută de tricolori. Şeful de la "Casa Fotbalului" a avut şi un mesaj pentru contestatari şi pentru cei care-l acuză că s-a implicat în selecţie.

România U17 a pierdut cu 5-1 în faţa Austriei, în timp ce reprezentativa sub 19 ani a fost umilită de Irlanda cu 5-1.  Răzvan Burleanu spune însă că trebuie să avem răbdare şi că echipele de club ar trebui să ofere şi mai multă atenţie echipelor de juniori:

”Trebuie să luăm în considerare că de abia în ultimii doi ani am reuşit să ne calificăm la aceste turnee de elită. Până acum nu eram calificaţi, de aceea eram pregătiţi de a face faţă unor meciuri grele. Dacă este să facem o analiză, încă nu o avem. Aşteptăm să treacă şi următoarele două meciuri.

În urma primului meci putem să ne dăm seama că suferim mult la capitolul forţă. Nu avem forţa să câştigăm duelurile unu la unu. Dacă este să ne uităm la cauză, vedem că suferim la capitolul pregătire fizică. Un alt capitol la care suferim mult este cel legat de jucătorii noştri juniori care trebuie să aibă cât mai multe meciuri competitive. Credem că avem nevoie, la nivelul echipelor de club, de meciuri internaţionale pentru aceşti jucători”
, a declarat Răzvan Burleanu, conform TelekomSport.

În ceea ce priveşte materialul publicat de ProSport, conform căruia în naţionala sub 17 ani au fost luaţi trei copii de preşedinţi de clubul care l-au votat pe Răzvan Burleanu la alegeri, preşedintele FRF a spus: ”(Vă gândiţi să îi schimbaţi şi pe cei doi selecţioneri în cazul în care vor continua rezultatele negative? Multă lume a discutat despre acest aspect, că ar trebui nişte antrenori cu nume) Ce înseamnă antrenori cu nume? Foşti mari fotbalişti. Nu cred că este suficient să ai un nume, mai ales la copii şi juniori. Ai nevoie să îi cunoşti, să fi antrenat deja la copii şi juniori.

(Ce mesaj aveţi pentru contestatarii dumneavoastră care spun că spun că v-aţi implicat în selecţia de la Under 19?) Inclusiv la Under 21 am făcut-o? Acolo nu cred. Când lucrurile merg bine, nu am nicio implicare. Când lucrurile merg prost, sunt sută al sută implicat. M-am obişnuit. cu acest lucru”
, a mai spus Burleanu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.