Andrea Herczeg de la fotbalul de pe maidane la echipa naţională!

19 iul 2019 1443 afişări Nationala
Andrea Herczeg de la fotbalul de pe maidane la echipa naţională!

Fotbalul, un sport care în ultimele trei decenii ale existenţei noastre a câştigat enorm că şi popularitate ajungând să fie practicat în România deopotrivă la nivel masculin şi feminin la toate grupele de vârstă, însă cu toate astea există diferenţe între practicanţii celor două sexe.

Dacă la nivel masculin generaţia actuală se poate mândri cu jucători precum Nicolae Stanciu sau Ianis Hagi, în rândul fetelor avem jucătoare talentate precum portăriţa Andreea Părăluţă sau mijlocaşa Andrea Herczeg.

Prezenţa constanţa în rândul tricolorelor, mureşeancă Andrea Herczeg este un exemplu elocvent al succesului fotbalistic aşa cum o descriu cei ce o cunosc cel mai bine, colegele de echipa şi antrenorii deopotrivă.

Albert Consuella, una dintre primele practicante de fotbal feminin mureşean o descrie pe Andreea cu cuvinte laudative precum:”Am cunoscut-o pe Andrea (n.r. Andrea Herczeg) de când avea 12 ani şi o aduceau părinţii din Luduş (n.r. Localitate aflată la aproximativ 40 km de Tîrgu Mureş) la antrenamente. Încă de la primele antrenamente m-a impresionat la ea faptul că „se lipeşte mingea de gleznele ei fine” şi simţeam că va ajunge jucătoare mare cândva prin talentul şi susţinerea familiei, iar ca drept dovadă nu m-am înşelat fiindcă azi Andrea evoluază în Suedia la Kungsbacka şi ne face pe noi mureşenii să fim mândri când ea îmbracă tricoul echipei naţionale”.

Această mai complecteaza şi faptul că „deşi Andrea era micuţa când a venit la echipa şi regulamentele competiţiei interne nu ofereau şansă să debuteze, ea a avut răbdarea de a se antrena alături de noi până să împlinească 14 ani pentru a debuta. În toţi aceşti 2 ani de antrenament cu noi, ea a arătat că are calităţile de a decide soarta unei partide de una singură, însă totodată personal mi-a fost teamă că odată cu debutul ei să nu apară aceea teamă psihică, dar nu a fost aşa”, a menţionat fosta colegă de echipa a Andreei Herczeg.

"Să ai parte de sănătate şi multe reuşite fotbalistice prin care să ne bucurăm de prima calificare la un turneu final în fotbalul feminin!”. 

Şi portăriţa Andreea Părăluţă, colegă de camera a Andreei Herczeg, o descrie pe aceasta doar în cuvinte laudative afirmând că „a cunoscut-o pe Andreea în urmă cu câţiva ani, când au evoluat împreună la echipa din Tîrgu Mureş (n.r. ASA Tîrgu Mureş) şi încă de atunci se putea constata că Andrea va ajunge la un nivel mare cu prezenţe în echipa naţională sau în marile campionate ale fotbalului feminin”.  Aceasta a mai adăugat că „speră că împreună cu colegele de echipa naţională să bifeze împreună la finalul campaniei preliminare, ce va începe în această toamnă, şi prima calificare la un turneu final de senioare din istoria fotbalului feminin la nivel de seniori”.

 

 

 

                                                                                                 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.