Mesaj de suflet după dispariţia omulului care l-a lansat pe Marius Lăcătuş! Gabi Stan: „Datorită modestiei, cred că a avut mult de suferit într-o societate care nu a dorit să-i recunoască meritele în totalitate”

26 mai 2019 1237 afişări Fotbal Intern
Mesaj de suflet după dispariţia omulului care l-a lansat pe Marius Lăcătuş! Gabi Stan: „Datorită modestiei, cred că a avut mult de suferit într-o societate care nu a dorit să-i recunoască meritele în totalitate”

Fotbalul braşovean a fost lovit la sfârşitul acestei săptămâni de o veste cumplită. Nicolae Pescaru, cel mai mare fotbalist în oraşul de la poalele Tîmpei, a decedat sâmbătă la vârsta de 76 de ani, după o lungă perioadă în care s-a luptat cu boala. Pescaru este omul care l-a lansat în marea performanţă şi pe Marius Lăcătuş.

„Sunt şocat de vestea dispariţiei celui mai mare fotbalist al Braşovului. Am avut onoarea să lucrez cu el (ca şi cu Csaba Gyorffy) în anii 90 la FC Braşov. După ce a abandonat activitatea sportivă ca jucător, a îmbrăţişat-o pe cea de antrenor, fiind cel care l-a promovat pe Marius Lăcătuş. A fost foarte discret, niciodată nu a dorit să iasă în faţă. Datorită modestiei, cred că a avut mult de suferit într-o societate care nu a dorit să-i recunoască meritele în totalitate. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău. Nae!”, a fost reacţia lui Gabriel Stan, ultimul atrenor cu care „stegarii” au terminat pe podium în prima ligă, în sezonul 2000-2001.

Timp de 19 ani (1962-1981), Nicolae Pescaru a îmbrăcat doar tricoul lui „Steagul Roşu“. „Il Capitano“ a evoluat în 311 meciuri în prima ligă, la care se adaugă alte câteva sute în Divizia B şi Cupa României. „Nu am ţinut o socoteală exactă, dar cred că am jucat peste 600 de meciuri pentru «Steagu’»“, spunea Pescaru, care a strâns şi patru selecţii la naţionala României.

Pescaru este urmat în acest clasament de Iuliu Jenei, cu 303 partide, şi Ioan Naghi, cu 286 meciuri. Fostul mijlocaş mai deţine şi recordul de goluri marcate pentru FC Braşov, 62 de goluri în Divizia A, el fiind urmat de Mugurel Buga şi Marian Ivan, ambii cu câte 57 de goluri.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.