Un grup de oameni de afaceri italieni preia o echipă de tradiţie din România: "De luni încep să bage bani"

19 feb 2016 79520 afişări Liga 2
Un grup de oameni de afaceri italieni preia o echipă de tradiţie din România: "De luni încep să bage bani"

Miercuri a fost o zi extrem de importantă pentru soarta echipei FC Braşov. Concret, administratorul judiciar al clubului din Liga 2, Alexandru Cosmin Gheorghe, a depus, la prânz, judecătorului sindic, cererea deschiderii procedurii de faliment a clubului braşovean. Tot miercuri, avocaţii grupului de investitori italieni interesaţi de FC Braşov au depus la Tribunal mai multe documente prin care sperau să nu fie declarat falimentul clubului. Joi dimineaţă, Tribunalul Braşov a decis să dea un nou termen de judecată în dosarul ce priveşte falimentul. „Soluţia pe scurt: Termen de control- Verificând activităţile îndeplinite de lichidatorul/administratorul judiciar se constată următoarele: - raport de activitate prin care se solicită intrarea în faliment. Se acordă termen de judecată - 6.04.2016. Se citează creditorii prin BPI (n.r. Buletinul Procedurilor de Insolvenţă)“, se arată în hotărârea instanţei pe portalul justiţiei. Ioan Niculae a renunţat la pachetul de 75% din acţiuni, pe care l-a cedat grupului de oameni de afaceri italieni.

„Echipa îşi poate desfăşura normal activitatea în această perioadă, important este să găsească resursele financiare pentru perioada imediat următoare“, a declarat administratorul judiciar al FC Braşov, Alexandru Cosmin Gheorghe.

CITEŞTE ŞI: Ioan Niculae şi-a cedat 75% din acţiunile la FC Braşov! Cine este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie

„Era foarte important să nu fie declarat falimentul“

Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi braşoveni, Eugen Ungureanu, spune că decizia de ieri a instanţei este una corectă pentru că planul de reorganizare a fost făcut prost, iar tabelul creditorilor nu este definitivat. „Era foarte important să nu fie declarat falimentul. Instanţa a procedat corect şi legal şi a acordat un nou termen pe 6 aprilie. Noi am depus miercuri două cereri la instanţă în speranţa să nu fie declarat falimentul clubului. În prima cerere am rugat instanţa să verifice planul de reorganizare, unul făcut necorespunzător, prost, pe genunchi. Am amintit şi faptul că nu este definitivat tabelul creditorilor fiind un proces pe rol la Curtea de Apel. Am depus şi din partea grupului de investitori o cerere de intenţie de preluare a clubului. Chiar le-am spus reprezentanţilor investitorilor că în următoarea perioadă ei trebuie să vină cu o ofertă concretă. Eu spun foarte clar, cine are de luat ceva de la FC Braşov să ia, iar cine are de dat să dea. Un alt aspect important este soluţionarea procesului dintre FC Braşov şi Finanţe de la Curtea Supremă.Consider că sunt şanse ca echipa să fie salvată şi îmi doresc din tot sufletul ca FC Braşov să nu ajungă în faliment. Ar fi o lovitură dură pentru toţi braşovenii“, a declarat avocatul Eugen Ungureanu, care îl reprezintă pe Adrian Szabo, dar şi grupul de investitori italieni.

Italienii promit că de luni dau bani la echipă

La rândul său, medicul lui FC Braşov, Gheorghe Popa (foto mic), reprezentantul grupului de investitori italieni interesaţi de preluarea clubului, s-a declarat extrem de mulţumit de decizia Tribunalului Braşov. „Pentru noi este o veste excelentă că s-a dat un nou termen până la începutul lunii aprilie, pentru că acum avem timp să punem la punct toate documentele. Până pe 6 aprilie vom prezenta garanţiile bancare. Începând de luni, investitorii italieni pe care îi reprezint m-au asigurat că vor începe să plătească banii necesari pentru activitatea curentă a echipei în campionat. Acum trebuie să găsim o cale legală“, a spus Gheorghe Popa, cel care ieri a purtat o rundă de discuţii şi cu cei de la ANAF.

CITEŞTE TOT MATERIALUL PE LIGA2.RO!

articol scris de Adi Marica

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.