Un dinamovist legendar, omul care le-a învins pe Hamburg şi Inter, are o opinie pertinentă: „Au greşit că l-au numit pe Bratu, un antrenor de juniori. Plus transferuri falimentare!”

28 dec 2018 4404 afişări Liga 1
Un dinamovist legendar, omul care le-a învins pe Hamburg şi Inter, are o opinie pertinentă: „Au greşit că l-au numit pe Bratu, un antrenor de juniori. Plus transferuri falimentare!”

Costel Orac (59 de ani), fost mare jucător al lui Dinamo în anii 80, a vorbit, într-un interviu pentru Pariurix.com, despre actuala situaţie de la clubul din „Ştefan cel Mare”, acolo unde scria istorie înscriind şi eliminându-le pe Hamburg, deţinătoarea Cupei Campionilor, şi pe Inter Milano.

„În opinia mea, faptul că l-au pus pe Bratu antrenor a fost o greşeală. Nu vreau să se supere, dar asta e realitatea, nu poţi pune într-un moment delicat pentru echipă un antrenor care activase doar la nivelul juniorilor. Apoi, politica falimentară a transferurilor, fiind aduşi mulţi jucători din străinătate fără valoare, pe care s-au mai dat şi sume mari. Şi apoi se plângeau că nu sunt bani. Au o pepinieră bună, dar în clipa când ai situaţie limită şi ai nevoie de rezultate, oricărui antrenor îi este teamă să rişte cu jucători tineri, neexperimentaţi. Şi atunci, cei tineri sunt blocaţi”, a spus Orac pentru sursa citată.

Fosta extremă a „câinilor” a vorbit şi despre starea actuală a fotbalului românesc şi vede şi o soluţie pentru ieşirea din criza actuală: „Constat că suntem departe de ceea ce am fost cândva, la mai toate capitolele. Şi din nefericire, e ceva de lungă durată. Vrând-nevrând, ne lovim tot de partea financiară, cluburile noastre fiind limitate în această privinţă. Îmi dă nişte speranţe apariţia unor generaţii de copii buni, mă refer aici la U21 şi U19, comparând cu ceea ce a fost în anii precedenţi. Totodată, îl admir pe Gică Hagi cu tot ce a făcut la academia lui. Eu văd speranţa fotbalului nostru în sprijinirea fotbalului juvenil, a pepinierelor”.

În interviul pentru Pariurix.com, Orac povesteşte momentele de glorie trăite cu Dinamo, eliminarea nemţilor de la Hamburg, pe atunci deţinătorii Cupei Campionilor Europeni, precum şi a altui nume mare, Inter Milano, dar şi despre semifinala de CCE jucată în compania lui Liverpool.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.