Tribunalul Argeş a fixat o cauţiune de 10.000 de lei pentru Bogaciu

14 mai 2009 24 afişări Liga 1
Tribunalul Argeş a fixat o cauţiune de 10.000 de lei pentru Bogaciu Tribunalul Argeş a fixat o cauţiune de 10.000 de lei pentru arbitrul Aurelian Bogaciu

Avocaţii lui Aurelian Bogaciu au depus o cerere de eliberare pe cauţiune a arbitrului, iar Tribunalul Argeş a fixat, joi, valoarea cauţiunii, aceasta fiind de 10.000 de lei, informează MEDIAFAX.

Magistraţii au fixat cauţiunea la 10.000 de lei, iar după ce suma va fi achitată instanţa va stabili data la care va fi judecată cererea de eliberare pe cauţiune a arbitrului.

Tot joi, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat recursul făcut de procurori la decizia de marţi a Tribunalului Argeş, de a nu-i prelungi mandatul de arestare arbitrului Aurelian Bogaciu.

Decizia Curţii de Apel a rămas în pronunţare.

Tribunalul Argeş a decis, marţi, ca mandatul de arestare emis pe numele arbitrului Aurelian Bogaciu să nu fie prelungit, magistraţii respingând astfel propunerea procurorilor DNA în acest sens. Decizia a fost atacată cu recurs de către procurorii DNA.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 29 spre 30 aprilie, sub acuzaţia de luare de mită.

Bogaciu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a primit suma de 5.000 de dolari de la finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a favoriza echipa într-un meci disputat cu Universitatea Craiova.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza că procurorii de la Serviciul Teritorial Piteşti îl cercetează penal pe Aurelian Dumitru Bogaciu, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în 2 octombrie 2008, Aurelian Bogaciu, în calitate de arbitru de fotbal, desemnat de Federaţia Română de Fotbal ca arbitru principal pentru meciul FC Argeş - Universitatea Craiova, desfăşurat în 3 octombrie 2008 la Piteşti, a primit de la Cornel Penescu, prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă, suma de 5.000 de dolari pentru a favoriza echipa FC Argeş.

De asemenea, în 19 noiembrie 2008, Bogaciu a acceptat şi beneficiat de oferta făcută de Liviu Făcăleaţă de a fi cazat, cu titlu gratuit, la un hotel din Piteşti, în condiţiile în care nu fusese delegat să arbitreze în acele zile vreun meci în municipiul Piteşti, în scopul favorizării echipei FC Argeş la meciurile următoarele din Liga I, când ar fi fost desemnat de către Federaţia Română de Fotbal să le arbitreze. Contravaloarea cazării a fost de 374 de lei, precizează DNA.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Luni, Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar o zi mai târziu Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest pentru cel puţin 30 de zile.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită.

Vinerea trecută, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost puşi în libertate sub control judiciar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti. Decizia, care este definitivă, cuprinde câteva măsuri restrictive, şi anume ca inculpaţii să nu se deplaseze la competiţiile sportive, să nu se apropie de co-inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi de experţi şi să nu execute profesia sau meseria avută la data arestării.

Luni, a fost eliberat Marcel Lică, după ce atât Tribunalul, cât şi Curtea de Apel au decis să nu îi mai fie prelungit mandatul de arestare preventivă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.