Televiziunile pot folosi numele "Steaua"! Membrii CNA sunt împărţiti: unii nu votează, alţii susţin că Steaua evoluează în Liga 4. CSA atacă decizia favorabilă lui Gigi Becali

12 oct 2017 10445 afişări Comentează şi tu Liga 1
Televiziunile pot folosi numele "Steaua"! Membrii CNA sunt împărţiti: unii nu votează, alţii susţin că Steaua evoluează în Liga 4. CSA atacă decizia favorabilă lui Gigi Becali
  • Oficialii CSA Steaua Bucureşti au anunţat că analizează modalităţile legale prin care vor putea acţiona împotriva deciziei CNA de a nu sancţiona televiziunile ce folosesc denumirea Steaua Bucureşti pentru echipa finanţată de George Becali.

Clubul Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti” a luat act de decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), din data de 10 octombrie 2017, de a nu sancţiona anumite posturi de televiziune pentru folosirea incorectă a denumirii “Steaua” sau “Steaua Bucureşti” în comunicările publice legate de echipa Fotbal Club FCSB din Liga 1.

"Considerăm că posturile de televiziune vizate nu doar că dezinformează opinia publică, dar ignoră cu bună ştiinţă o hotărâre judecătorească, aducând astfel prejudicii mărcii înregistrate deţinute de clubul nostru. Consecvent obligaţiilor legale de a întreprinde toate demersurile pentru protejarea patrimoniului aflat în administrare, CSA “Steaua Bucureşti” evaluează în prezent modalităţile legale prin care va putea acţiona împotriva deciziei CNA de a nu sancţiona conduita posturilor de televiziune în cauză.

Ca instituţie care are obligaţia legală de a veghea asupra respectării normelor juridice de către toate instituţiile care desfăşoară activitate audiovizuală în România, ne exprimăm speranţa că şi în situaţia în discuţie CNA va acţiona pentru ca deciziile definitive şi irevocabile ale instanţelor judecătoreşti să fie aplicate fără excepţii, în conformitate cu principiile statului de drept"
, se precizează, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de biroul de presă CSA Steaua Bucureşti.

CNA a analizat fragmente din meciuri ale FCSB, după ce a primit 386 de reclamaţii în perioada iunie - septembrie, informează Pagina de Media. Înalta Curte i-a interzis clubului să se cheme Fotbal Club Steaua Bucureşlti. "Nu le-a interzis televiziunilor, comentatorilor sau mie. Nu este nicio confuzie. Eu care mă uit la meci, ştiu cine e Steaua, cine a câştigat campionatul. Nu voi vota niciun fel de sancţiune. Nu este ilegal. Nu este nicio lege care îi interzice unui comentator să spună "Steaua", a declarat Vasile Buda, membru CNA.

"Am văzut că afişaţi chiar şi la scor FC Steaua (în cazul TVR - n.r.). Eu rămân înmărmurit. Vă atrag atenţia că termenul de FCSB este funcţional din ianuarie 2015. Atrag atenţia că în liga a IV-a joacă Clubul Sportiv al Armatei, Steaua, care are toate drepturile asupra moştenirii Stelei. Ori în clipa în care comentatorii dumneavoastră continuă să folosească acest termen, mi se pare că creează o zăpăceală totală", a spus un alt membru al CNA, Radu Călin Cristea, conform Pagina de Media.

TVR se apără, prin Cristina Gurău: "Această denumire este notorie conform legislaţiei române şi chiar şi legislaţiei internaţionale. Acelaşi exemplu îl putem utiliza şi cu denumirea „xerox” sau în emisiuni şi filme cu „adidas”. Se poate utiliza ca şi terminologie notorie."

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.