Surse judiciare: doi patroni din Liga 1 sunt urmăriţi penal pentru crimă organizată şi delapidare! Ce club a fost prejudiciat:

5 dec 2012 25716 afişări Liga 1
Surse judiciare: doi patroni din Liga 1 sunt urmăriţi penal pentru crimă organizată şi delapidare! Ce club a fost prejudiciat:

Săptămâna trecută, fotbalul românesc a fost zguduit de vestea că Florian Walter a fost ridicat de la domiciliu de DIICOT şi dus la Cluj sub escortă pentru a da declaraţii timp de 10 ore în legătură cu transferurile pe axa "U" Cluj - Petrolul. Imediat după audieri Walter l-a anunţat pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, că ar vrea să se retragă din fotbal.

Conform Ziua de Cluj, Florian Walter, fostul patron al Universităţii Cluj, Ioan Mărginean, actualul acţionar majoritar al "şepcilor roşii", şi Daniel Capră, acţionarul majoritar al Petrolului Ploieşti, sunt urmăriţi penal pentru fapte de crimă organizată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Presa din Cluj anunţă, citand surse judiciare, că ancheta, iniţiată "in rem" (fără un făptuitor cunoscut), s-ar îndreaptă acum spre cei trei oameni de afaceri.

Cei trei ar fi prejudiciat clubul Universitatea Cluj. DIICOT investighează modul în care au fost transferaţi 15 jucători de la clubul ardelean la Petrolul Ploieşti. Cum transferurile au fost înregistrate cu valoare zero, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia că  societatea clujeană a fost prejudiciată cu suma de 11 milioane de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.