Şumi, killer-ul lui Rădoi? Steaua - Astra 0-1. Găman a dat lovitura la ultima fază. Campioana, la 10 puncte în spatele liderului

29 nov 2015 16288 afişări Liga 1
 Şumi, killer-ul lui Rădoi? Steaua - Astra 0-1. Găman a dat lovitura la  ultima fază. Campioana, la 10 puncte în spatele liderului

Steaua - Astra 0-1 (Găman 90+5)

  • Steaua:   Niţă -   Papp,   Varela, Carp,   Toşca -   Breeveld, Filip - Popa, Stanciu, Hamroun (Tahar 74) - Chipciu (Tade 31)
  • Astra: Lung Jr - Enache, Găman, Geraldo, Morais - Boubacar, Boldrin - Teixeira,   Budescu (Dandea 88) ,   De Amorim (   Florea 67) - Alibec (D. Niculae 82)

22:27 S-a terminat meciul! Astra câştigă la ultima fază şi se distanţează la 10 puncte de Steaua. Şumudică a sărbătorit în stilul caracteristic, jucătorii giurgiuveni au făcut hora la mijlocul terenului. Seară perfectă pentru Astra!


22:24 GOOOOOOOOOOOOOL ASTRA! Giurgiuvenii dau lovitura la ultima fază! Boldrin centrează din corner, Găman scapă din marcaj, reia cu capul de la 10 metri, iar mingea se opreşte în vinclul porţii lui Niţă, rămas fără replică!


22:16 Ocazie a lui Stanciu. Decarul Stelei a şutat din marginea careului, la a doua încercare, după un luft, dar Silviu Lung a respins în corner. Şumudică renunţă la pretenţiile ofensive şi mizează pe închizătorul Dandea, care-i ia locul lui Budescu.


22:10 Budescu poate primi de pe acum premiul pentru simularea sezonului. Iese în tuşă, pierde mingea, apoi se tăvăleşte pe jos. Ajutat de reacţia lui Şumudică, smulge un cartonaş galben pentru Toşca. Minutul 82, Alibec îi lasă locul lui Daniel Niculae.


22:05 Astra iese la atac şi are două ocazii bune. Boldrin reia cu capul de la colţul scurt o centrare a lui Budescu, dar Niţă respinge în corner. Apoi, Teixiera dă o pasă genială pentru acelaşi Budescu, decarul Astrei îl driblează pe Niţă şi cade în careu, cerând penalty. Reluările arată că e un duel la limită, că există contact între playmaker-ul Astrei şi Niţă, dar rămâne de stabilit dacă goalkeeper-ul stelist a atins mai întâi mingea. Fază grea pentru Radu Petrescu, dar reluările arată că a fost lovitură de la 11 metri. A doua pe care centralul nu o acordă Astrei.


22:02 10.500 de spectatori a reuşit să adune Steaua la Piteşti. Mult mai bine decât la Bucureşti. Între timp jocul rămâne slab, Astra atacă puţin spre deloc, iar Rădoi l-a schimbat pe Hamroun cu Tahar. Mai sunt 15 minute.


21:55 Mută Şumudică, cu Daniel Florea în locul lui De Amorim, care nu a impresionat în primele 67 de minute. Mai multă imaginaţie, dar mai puţină viteză pentru Astra.


21:51 Meciul a intrat într-o perioadă în care Astra dă senzaţia că e mulţumită cu scorul de pe tabelă şi aşteaptă contraatacul pentru a lovi. Adi Popa mai are o şansă, dar Junior Morais demonstrează de ce este unul dintre cei mai buni fundaşi din România: îl urmăreşte pe stelist până la finalul fazei şi blochează recentrarea acestuia. Minutul 65, presiunea Stelei creşte.


21:41 Varela nu e chiar în apele lui. După două faulturi la aceeaşi fază în careu, asupra lui Boldrin, ia un cartonaş galben prostesc, pentru că blochează o degajare a lui Silviu Lung Jr. Steaua începe ceva mai bine şi repriza a doua, dar fără să aibă ocazii mari. Bine, ar putea avea ocazii, dacă Adi Popa ar învăţa să centreze. Replică şi Astra, cu un şut al lui Amorim, în genul celui prin care Budescu a marcat în Feroe, dar Niţă e atent şi respinge în corner.


21:33 S-a reluat meciul, cu Steaua având lovitura de start a părţii secunde. Fără schimbări la pauză.


21:17 Se termină prima repriză. 45 de minute echilibrate, în care Alibec şi Adi Popa au ratat cele mai mari şanse. Astra a cerut penalty la un duel între Varela şi Boldrin, dar tuşierul şi Radu Petrescu nu au văzut nimic în neregulă. Ne întoarcem în 15 minute.


21:11 Ritmul meciului a mai scăzut, dar au apărut durităţile. Galbene pentru Breeveld şi Budescu, ultimul având o intrare foarte dură, din spate, asupra lui Varela. Ne apropiem de pauză.


20:59 OCAZIE STEAUA! Adi Popa îşi pune în valoare singura calitate, viteza, trece ca un TGV pe lângă lentul Geraldo, scapă singur cu Silviu Lung, ocazie cu care arată din nou că este un fotbalist limitat. Trage cu latul, modest, în piciorul portarului giurgiuvean. Chipciu iese accidentat, iar locul lui e luat de Tade. Nu se schimbă mai nimic în sistemul Stelei.


20:55 Papp scapă doar cu cartonaş galben, după un gest urât la adresa lui De Amorim. Chipciu s-a accidentat şi primeşte îngrijiri medicale pe margine. Imediat, De Amorim vede galbenul pentru un cot în figură aplicat lui Papp.


20:51 Astra cere, pe bună dreptate, penalty la un duel între Boldrin şi Varela. Căpitanul Stelei intră neglijent, îl loveşte pe brazilian peste piciorul drept, contactul e evident, acesta cade şi, în timp ce Boldrin încearcă să se ridice, Varela îl loveşte din nou, de data aceasta în piciorul stâng. Inexplicabil cum tuşierul aflat la doar câţiva metri de fază, petrecută în colţul careului de 16 metri, nu i-a semnalizat lui Radu Petrescu că trebuie acordat penalty.

20:46 Să nu mai spună lumea rea că Astra nu are galerie, da? În imaginea de mai jos îi vedem pe fanii de la Giurgiu (nu, nu pe cei desenaţi) veniţi în deplasare!


20:42 Şumudică face un stop pe genunchi, ca în vremurile bune, dar lumea din tribune nu e impresionată de gestul tehnic al fostului atacant rapidist şi începe să huiduie. În replică, antrenorul Astrei aplaudă ironic. Imediat, Alibec pleacă de la limita ofsaid-ului, la o pasă superbă a lui Budescu, scapă singur cu portarul, dar nu-şi face paşii cum trebuie şi ratează finalizarea. Ocazie imensă pentru oaspeţi.


20:37 Steaua începe mai bine, stă mai sus în teren şi pune presiune pe mijlocul Astrei. Elevii lui Rădoi ajung şi în poziţii de şut, dar Stanciu şi Chipciu trimit mult peste poarta lui Silviu Lung. Astra dă impresia că intenţionat începe mai moale, pentru ca pe parcurs să mărească ritmul şi să surprindă defensiva roş-albastră.


20:30 A început meciul! 7.000 de oameni şi lumea continuă să vină la stadion.


20:15 "E ciudat să joci cu Steaua la Piteşti, dar sper să plec liniştit. Terenul arată foarte bine, autorităţile au făcut eforturi pentru ca stadionul să fie în condiţii decente şi merită aprecieri. Pe mine mă interesează mai puţin ce face Rădoi la Steaua, mă interesează echipa mea. Îmi doresc foarte mult să-l ajutăm pe Mirel Rădoi să plece, dacă asta îşi doreşte", spune Dani Coman înaintea meciului. Aproximativ 7.000 de oameni sunt deja în tribunele stadionului din Piteşti.


20:05 Înfruntarea dintre liderul Ligii 1 şi Steaua, campioana ultimelor trei sezoane, va propune şi câteva dueluri interesante:

  • Hamroun vs. Enache
  • Alibec vs. Varela
  • Filip şi Breeveld vs. Boubacar şi Teixeira
  • De Amorim vs. Papp

De urmărit felul în care Enache, fotbalist ofensiv, va face faţă în disputa cu Hamroun. La fel, Alibec şi Varela promit un duel interesant. Şi mai interesantă va fi bătălia de la mijlocul terenului. Pe un teren greu, Rădoi mizează pe Breeveld şi Filip, doi jucători puternici, în timp ce Şumudică replică prin Boubacar şi Boldrin. La fel, de văzut felul în care Papp va face faţă duelului cu De Amorim, jucător rapid şi tehnic, capabil să destabilizeze uşor apărările adverse.


19:55 Pentru că în tur arbitrajul a creat probleme mari, Sebasian Colţescu anulând eronat două goluri corecte ale Stelei, presiunea va fi, cu siguranţă, mare pe oamenii care vor împărţi dreptatea în această seară. La centru e Radu Petrescu, adică omul care în urmă cu câteva etape a eliminat trei dinamovişti - Filip, Feussi şi Matei - în meciul cu CFR Cluj.


19:32 A apărut şi echipa Astrei: Enache joacă fundaş dreapta, iar Şumudică alege să înceapă cu doi închizători, Boldrin şi Boubacar.


19:20 Echipa Stelei pentru meciul cu Astra arată aşa: Niţă - Papp, Varela, Carp, Toşca - Breeveld, Filip - Popa, Stanciu, Hamroun - Chipciu. Guilherme e lăsat pe banca de rezerve, Toşca joacă în stânga, iar Papp în dreapta, ceea ce înseamnă că dorinţa patronului, ca fundaşul stânga brazilian să nu mai facă parte dintre titulari, a fost îndeplinită de finul Rădoi, chiar dacă a dus la schimbări de trupe în defensivă.


Pentru Steaua, derby-ul cu Astra vine într-un moment foarte greu. Învinşi de Dinamo după patru ani şi jumătate, 3-1 în Ştefan cel Mare, campionii ultimelor trei sezoane au fost la un pas de a rămâne fără antrenor, cu o zi înaintea meciului. Rădoi a fost decis să nu facă deplasarea la Piteşti şi să plece la echipă, dar a fost întors din drum de discuţia pe care a avut-o cu Valeriu Argăseală şi Marius Ianuli. Mai mult, fotbaliştii antrenaţi încă de Rădoi vor juca din nou departe de casă, la Piteşti, unde organizatorii fac eforturi disperate pentru ca terenul să se prezinte în condiţii acceptabile.

O alt[ temă de discuţie este dacă va ceda Rădoi sau nu în faţa lui Becali. Patronul stelist a declarat imediat după înfrângerea cu Dinamo că fundaşul stânga brazilian nu mai are ce să caute printre titulari, În schimb, antrenorul stelist i-a făcut loc lui Guilherme în lotul de 18 deplasat la Piteşti.

La capitolul veşti bune, în echipa Stelei vor reveni Chipciu şi Tahar, suspendaţi pentru derby-ul cu Dinamo.

La Giurgiu, în schimb, lucrurile stau mult mai bine pe plan fotbalistic, dar în continuare merg prost pe plan financiar. Astra e liderul Ligii 1 cu 37 de puncte, unul mai mult decât Viitorul, vine după şapte puncte strânse în ultimele trei meciuri şi are avantajul moral dat de victoria din tur, scor 2-0, după un meci marcat de greşelile de arbitraj comise de Sebastian Colţescu. Totuşi, formaţia antrenată de Marius Şumudică e bântuită în continuare de problemele cu banii, fiind investigată de UEFA şi pe punctul de a fi depunctată de FRF.

În conferinţa de presă premergătoare partidei, Marius Şumudică a marşat din nou pe probemele de identitate ale clubului patronat de Gigi Becali. Şumi a precizat de asemenea că nu vede meciul ca pe unul "decisiv" în lupta pentru titlu, presiunea fiind pe Steaua, care în cazul unui eşec ar putea pierde definitiv contactul cu primul loc.

"Nici nu ştiu cu cine jucăm, am spus şi mai devreme. În momentul în care câştigi, - vezi, Doamne! -, ai jucat cu FCSB. Dacă se impun ei, te-a bătut Steaua. Nu mă interesează, importante sunt cele trei puncte, este un meci greu, ei vin după un eşec. Cu siguranţă vor dori să îşi ia revanşa faţă de jocul din tur. Am înţeles că revin şi trei jucători, care au fost indisponibili sau suspendaţi. Mă refer la Papp, la Chipciu şi Tahar. Nu, noi avem 7 puncte avans faţă de ei, pentru ei cred că este presiunea mai mare. Pentru ei poate fi un joc decisiv. Pentru noi, şi dacă pierdem acest joc, tot pe primul loc rămânem", a declarat Şumudică, citat de Digi Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.