Regula "celor 10%" a fost votată azi la FRF! Becali ameninţă cu Tribunalul. Ce vor fi obligate cluburile din România să facă

24 oct 2016 21622 afişări Liga 1
Regula "celor 10%" a fost votată azi la FRF! Becali ameninţă cu Tribunalul. Ce vor fi obligate cluburile din România să facă

UPDATE 17:00 Regula prin care cluburile din România vor fi obligate să reinvestească 10% din sumele încasate pe transferuri în Centrele de copii şi juniori a fost votată astăzi în Comitetul Executiv al FRF. În cazul în care cluburile în cauză nu vor putea face dovada faptului că banii au fost utilizaţi în acest scop, suma respecitvă va ajunge la FRF care ar urma să redirecţioneze banii tot către fotbalul juvenil. Steaua, clubul din România cu cele mai mari venituri din transferuri în ultimii ani, a anunţat deja prin vocea patronului Gigi Beclai că e gata să atace noua regulă în justiţie.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre măsurile luate în acest Comitet Executiv.

"Se reintroduce criteriul financiar în ceea ce înseamnă echipele din Liga 1. Astfel încât se va introduce inclusiv un control financiar al datoriilor către bugetul de stat.

Nu doar către angajaţi, ci şi către bugetul de stat şi implicit urmat ca sancţiune de refuzul acordării de licenţiere.

S-a introdus în acelaşi timp, tot pe noul sistem de licenţiere, un control în ceea ce înseamnă 10 la sută din transferul fiecărui jucător şi, în acelaşi timp, s-a introdus o verificare a pragului de rentabilitate a cluburilor de Liga 1"
, a explicat Răzvan Burleanu, citat de Dolce Sport.


Războiul dintre Steaua şi FRF pare unul fără sfârşit, iar cele două părţi se pregătesc acum de o nouă "bătălie", după ce recent s-au contrat pe seama numirii noului selecţioner, a regulii U21 sau a jucătorilor convocaţi de Christoph Daum.

Intrat în direct într-o emisiune televizată, patronul Gigi Becali a contestat dur o nouă regulă ce ar urma să fie adoptată într-un Comitet Executiv programat de FRF. Este vorba de o "taxă de 10%" din suma fiecărui transfer, cluburile fiind obligate să reinvestească aceşti bani în centrele de copii şi juniori. În caz contrar, banii neinvestiţi ar urma să ajungă la Federaţie, pentru a fi redirecţionaţi în acelaşi scop.

"Vor să voteze în Comitetul Executiv să ne ia 10% din sumele de transfer. Spun să-i investim în copii şi juniori, iar ce râmâne să-i dăm la Federaţiei. Sunt nebuni, este evaziune fiscală, delapidare! Sunt societate comercială. O să-i acţionăm în instanţă. Eu nu vreau să bag bani în copii şi junori. Eu cumpăr jucători tineri. La mine nu e problemă, deci, e chestie de principiu. Chiar atâta analfabetism juridic au cei de la FRF?

Eu plătesc impozit la stat şi ei mă obligă la dublă impozitare. FRF să se implice doar în regulile jocului. Nu să mă oblige să joc cu fotbalişti sub 21 de ani. E lipsă de inteligenţă, prostie. Mircea Sandu ne-a zis că e lege, cu 10%, dar nu ne-a obligat. Ăştia de acum se cred stăpâni pe tarlaua altora. Sunt securişti-securişti, dar nişte securişti mediocri. Cum să fie stăpân Burleanu?

Dacă mă obligi pe mine să achit o taxă de 10% în urma unui transfer, atunci dă-mi şi tu mie 10% pentru că dau 1.500.000 de euro pe Florin Tănase. Au spus că la prima abatere vom fi amendaţi cu 100.000 de euro iar la a doua batare ni se va retrage licenţa. Unde s-a mai auzit aşa ceva?

Apoi, vor ca fondul de salarii să nu depăşească mai mult de 70% din cât câştigi, din profit. Dacă nu, aceste sume trebuie să fie acoperite de acţionari. Păi, cum vine asta? Mă obligă să aduc bani de acasă?

Se cred pe tarlaua lui Ceauşescu. Sunt securişti! Nu au minte, cum să facă aşa ceva?
", a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.