Sfatul lui Demolari pentru "câini": "Forţaţi-i să greşească!"

11 oct 2010 248 afişări Liga 1
Sfatul lui Demolari pentru "câini": "Forţaţi-i să greşească!" Sfatul lui Demolari pentru "câini": "Forţaţi-i să greşească!"

Într-o română perfectă, Sulejman Demolari a rememoratderby-urile de altă dată.

Salut, Demo, urmează Dinamo - Steaua, tu cu cineţii?
(râde) Ce întrebare e asta, tu nu ştii că sunt fan Dinamo?! Nu amjucat acolo? Era o mare echipă Dinamo pe atunci. Majoritatea eramjucători de echipă naţională. Era Demo, era Dorinel, Selymes,Prunea, Tene, Mihali, Cheregi…

"Demolari, omoară«Militarii»!"

Cum au fost derby-urile la care ai jucattu?
La primul a fost perfect. Abia venisem la Dinamo, care era o echipăfoarte bună a Europei pe atunci. Ne luptam cu Sporting, cuMarseille… Am jucat foarte bine şi am înscris din penalty uniculgol. Am fost fericit!

Care este cea mai frumoasă amintire a ta dinderby?
Era un meci pe stadionul Naţional. Acolo juca Dinamo acasă. Erauvreo 80.000 de oameni. Iar fanii lui Dinamo au scandat minute bune"Demolari, omoară «militarii»! Demolari, omoară «militarii»!". Afost ceva unic, de vis.

Acum cine va câştiga?
Eu vreau să fie Dinamo aceea. Dar ştiu că Steaua are echipă bunăacum. Mulţi jucători de naţională. Mulţi fotbalişti buni. Săvedem...

Spui că echipa Stelei de acum pare mai bună. Pe vremea taera altfel?
Nu vreau să se uite că într-un an şi jumătate, exact din momentulîn care am venit eu, noi am câştigat totul, mai puţin patrumeciuri, în care am remizat. Era o echipă foarte bună, creată dedomnul preşedinte Vasile
Ianul. Un om deosebit, pe care aş vrea să îl salut.

"Ştiuromâna la perfecţie"

Cum poate Dinamo să câştige?
Trebuie să fie mereu peste adversar. Să îl domine. Pentru că el vagreşi. Nu degeaba am tot câştigat mereu în ultimii ani, nu?

Ce a însemnat pentru tine Dinamo?
Mult. Foarte mult. A fost o perioadă frumoasă. La o echipă foartefoarte bună. Hai să îţi explic! În ce limbă vorbim acum? În română,nu? Şi o vorbesc fără greşeală, mă înţelegi clar, nu? Atât de multmi-a plăcut mie la Dinamo: am învăţat imediat şi limbavoastră!

Un singur cartonaş galben a încasat Demolari pe vremeacând juca la Dinamo, chiar în ultimul său meci pentru "câini",acordat de Ion Crăciunescu

36 de goluri în 100 demeciuri a înscris mijlocaşul SulejmanDemolari pentru Dinamo

1 titlu acâştigat Sulejman Demolari cu Dinamo, în 1992

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.