Schimbul iernii în fotbalul românesc, blocat!? Anunţ incredibil dinspre Poli Iaşi: "E ilegal, nu putem funcţiona ca-n junglă!"

11 ian 2019 8613 afişări Liga 1
Schimbul iernii în fotbalul românesc, blocat!? Anunţ incredibil dinspre Poli Iaşi: "E ilegal, nu putem funcţiona ca-n junglă!"

Horia Sabo, directorul general al celor de la Politehnica Iaşi pe care preşedintele Adrian Ambrosie vrea să-l alunge din Copou, anunţă că schimbul Andrei Cristea - Florin Gardoş/Andrei Burlacu e ilegal!

Craiova şi Iaşi s-au grăbit să anunţe că golgheterul ieşenilor va ajunge în Bănie la schimb cu Gardoş şi Burlacu, dar Horia Sabo susţine că mutarea nu se poate face. Aflat în conflict cu aripa condusă de preşedintele Adrian Ambrosie, directorul general pune piciorul în prag: "E ilegal ce fac ei. Nu vorbesc despre oportunitatea acestor transferuri, ci de forma în care se fac, dacă se fac. Politehnica Iaşi se află sub un contract de asociere cu clauze clare. Până-n 2023. Până atunci, doar eu pot face aceste mutări şi veţi vedea că ceea ce vă spun este întocmai. Ce se întâmplă acum la club e o stare de provizorat. Din păcate, un provizorat ilegal. Lucrurile se vor schimba însă. În România există legi, suntem o ţară care deţine mai nou preşedinţia UE, nu putem funcţiona aşa, ca-n junglă. Lumea trebuie să fie atentă la ce decizii ia acum şi mai ales ales să fie conştientă de acordul pe care-l avem", a declarat Sabo, pentru site-ul gsp.ro.

Prin contractul de asociere semnat în momentul în care Sabo a venit la Politehnica Iaşi, omul de afaceri a primit drepturile federative ale tuturor jucătorilor din lot. De aceea, el a fost cel care s-a pus la masa negocierilor cu Gigi Becali pentru transferul lui Cristea la FCSB, a bătut palma pentru 50.000 de euro, dar Adrian Ambrosie a intervenit şi a cerut 170.000 de euro pentru a stinge o datorie din contul transferului lui Kamer Qaka. "Gonit" la pachet cu directorul executiv Tibor Selymes. Sabo se va adresa instanţelor: "Nu va mai dura mult, aproximativ o lună de zile", susţine afaceristul.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.