S-a întors Dan Petrescu? CFR este lider după un corner, fără să impresioneze, ca în perioada “Bursucului”

19 oct 2018 5411 afişări Liga 1
S-a întors Dan Petrescu? CFR este lider după un corner, fără să impresioneze, ca în perioada “Bursucului”

Toni Conceicao şi jucătorii din Gruia par să nu fie foarte preocupaţi de mişcările de trupe din birouri. Au mutat CFR-ul pe o “linie ferată” paralelă, cu destinaţia titlu şi pare că nu-i afectează cine se urcă sau coboară din tren, la vagonul VIP. Marian Copilu şi Daniel Stanciu s-au arătat la faţă înaintea meciului cu Poli Iaşi. O partidă care putea duce CFR pe primul loc, cu speranţe pentru clujeni că vor rămâne acolo şi după etapă, luând în considerare derby-ul dintre U Craiova şi FCSB. Ioniţă şi Moutinho au început titulari, în spatele lui Ţucudean, revenitul Deac a fost rezervă, iar Julio Baptista a rămas încă o dată în afara lotului. Stoican a vrut să-şi arate autoritatea şi l-a lăsat pe Andrei Cristea acasă, din cauze disciplinare, dar problemele Iaşiului au fost mai mult în zona mediană în prima parte a jocului cu CFR.

Gol din corner, specialitatea casei

Clujenii au dominat mijlocul, cu Hoban, Djokovic şi Culio, însă ocaziile au venit greoi. Enoh a avut o şansă, dar a tras în plasa laterală (8), CFR a avut posesia, dar a făcut-o steril, însă în minutul 19 a venit o fază teleportată parcă din mandatul lui Dan Petrescu. Corner bătul la colţul scurt, deviere Djokovic pe colţul lung şi gol Andrei Mureşan (19). “Greul” fusese depăşit de clujeni, care trecea pe primul loc. “Marfarul” lui Conceicao era pus în mişcare şi putea să prindă “viteză”, dar Cioinac şi portarul Rusu s-au opus golului, cu intrări la sacrificiu, după un şut venit în urma combinaţiei Moutinho - Culio - Ioniţă - Ţucudean - Moutinho (32). Acelaşi Moutinho şi-a mai încercat şi el şutul, dar fără succes (44) şi CFR părea că va avea meciul la discreţie.

Liderul, fără şut pe poartă în repriza a doua

Echipa lui Stoican s-a schimbat după pauză, însă. A fost mai agresivă, mai energică pe faza de atac şi ceva mai inspirată, în timp ce clujenii pierdeau teren. Poli Iaşi a preluat iniţiativa şi a creat suspans, dar ocazii foarte clare nu a avut. S-a terminat 1-0, iar CFR câştigă eonomicos şi fără să practice un joc plăcut, ca pe vremea lui Dan Petrescu. Conceicao trece pe primul loc şi orice intenţii ar avea noua conducere este greu de demis. N-a pierdut de 5 etape.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.