Rednic s-a luat de străinii de la Dinamo şi a anunţat transferuri de urgenţă: "Nu au arătat că merită să joace aici. Suntem în discuţii avansate". Amintirea cu Ilie Balaci: "Creţulică, fugi când am eu mingea!"

22 oct 2018 16707 afişări Liga 1
Rednic s-a luat de străinii de la Dinamo şi a anunţat transferuri de urgenţă: "Nu au arătat că merită să joace aici. Suntem în discuţii avansate". Amintirea cu Ilie Balaci: "Creţulică, fugi când am eu mingea!"

Revenirea lui Mircea Rednic (56 de ani) pe banca lui Dinamo a însemnat un egal cu Dunărea Călăraşi, 1-1 în Ştefan cel Mare, iar finalul celor 90 de minute l-a prins pe noul antrenor din "Groapă" nemulţumit de străinii din lot, cărora le-a transmis un nou avertisment. Într-un discurs în care şi-a adus aminte de cel care a fost Ilie Balaci, "Puriul" a anunţat că se află în discuţii avansate pentru noi transferuri, dar şi schimbări pentru partida de etapa viitoare, cu Concordia Chiajna.

"Cred că egalul e realist la felul cum s-a jucat. Am avut posesie bună în prima repriză, dar doar în lateral şi în spate. Ei, practic, n-au avut ocazie, le-am dat noi o ocazie pe o greşeală pe zonă centrală. Am avut două ocazii, la Sorescu şi Subotic, şi am schimbat pentru că era 1-0 la pauză. Gomelt juca prea în spate, l-am trecut pe Salomao la mijloc şi a fost altceva. Am avut prezenţă la mijlocul terenului, mingea a circulat rapid şi ne-am creat ocazii de a marca. Puteam să câştigăm cu puţină şansă la contraatacul pe care l-am avut. Trebuie să rămân cu repriza a doua!", a spus Rednic, la Digi Sport, înainte să anunţe că va încerca să atragă cât mai repede în Ştefan cel Mare jucători liberi de contract: "Nu am ce face, acesta e lotul. Încercăm să ne mişcăm cât se poate de repede, pentru că nu mai sunt multe meciuri de jucat. Suntem în discuţii avansate, e normal să ne întărim. E normal să le ofer şi şanse jucătorilor care sunt aici, nu pot să mă iau doar după ce se scrie în ziare sau după ce spun unii şi alţii".

Fostul fundaş a scos în evidenţă lipsa căpitanului de drept, Dan Nistor, şi nu i-a iertat pe străinii din lot: "Azi am avut doi jucători suspendaţi, Corbu şi Nistor. E nevoie de un jucător ca Nistor, care să mai dea o pasă, să tragă la poartă de la distanţă. Sunt puţin dezamăgit de străini, trebuie să o spun. Eu de la ei cer mult mai mul decât dublu. Ţinând cont ce salarii au, trebuie să facă diferenţa. În afară de doi-trei, nu dau nume, nu au arătat azi că merită să joace la Dinamo. Nu Negoiţă e de vină, pentru că a oferit un buget mare pentru anul acesta. Sunt jucători care câştigă bine, dar nu arată că merită banii. Vor fi schimbări cu Chiajna. E o situaţie dificilă pentru mine şi pentru jucători. Ei trebuie să înţeleagă că Dinamo nu poate rămâne în situaţia asta".

Surprins cu lacrimi în ochi în timpul momentului de reculegere ţinut în memoria marelui Ilie Balaci, Rednic a anunţat că va pleca la Craiova alături de antrenorul secund Iulian Mihăescu şi a dezvăluit una dintre amintirile pe care le are cu "Minunea Blondă": "Mă voi duce la Craiova cu Mihăescu şi o coroană din partea clublui. E normal să fiu acolo, am jucat cu el, am jucat contra lui şi îl cunoşteam foarte bine. Era un băiat extraordinar, ne ajuta foarte mult şi am avut multe de învăţat de la el. Nu pot să uit când îmi spunea 'Creţulică, atunci când am eu mingea, tu fugi!'. 'Fug, dar mi-o dai!', îi spuneam. 'Ţi-o dau şi dacă nu ţi-o dau înseamnă că nu ai fugit bine'. Avea o clarviziune extraordinară!".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.