Prunea a răbufnit: "Băieţii pleacă în vacanţă cu buzunarele goale. E jenant, e penibil!". Preşedintelui Iaşiului nu-i vine să creadă ce a făcut Comitetul Director al CSM Poli

2 iun 2017 1899 afişări Liga 1
Prunea a răbufnit: "Băieţii pleacă în vacanţă cu buzunarele goale. E jenant, e penibil!". Preşedintelui Iaşiului nu-i vine să creadă ce a făcut Comitetul Director al CSM Poli

La finalul meciului de miercuri cu FC Voluntari, din Copou, încheiat la egalitate, scor 1-1, preşedintele CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a lansat un nou atac dur la adresa membrilor Comitetului Director al clubului. Cu acest punct, gruparea moldoveană şi-a asigurat pentru al doilea an consecutiv primul loc din play-out.

„Sunt mândru de acest colectiv, de băieţi, de antrenori. Au reuşit o performanţă extraordinară în nişte condiţii grele. Din păcate, băieţii pleacă în vacanţă cu buzunarele goale. E jenant, penibil, inacceptabil! Din păcate, cu o zi înainte de meci s-a organizat o şedinţă de Comitet Director în care au fost prezentate date false. S-a vorbit despre nişte datorii exagerate. Nu mă aşteptam la Adrian Ambrosie (n.r. - membru în Comitetul Director, cel desemnat să supervizeze activitatea la club), un fost fotbalist al Iaşiului, să aibă o astfel de reacţie. L-am chemat la mine înainte de meci şi i-am prezentat documentele reale. Pentru că este mandatat de către Comitetul Director, îl aştept la vestiar să vorbească cu jucătorii. Să vină să le spună când îşi vor primi banii. Dacă nu va veni, nu mai are ce să caute la club. Nu este posibil ca la ultimul meci al sezonului pe teren propriu să nu vină membrii Comitetului Director. Cum este posibil să nu vină nimeni la vestiare să-i felicite pe jucători pentru faptul că nu au pierdut niciun meci în play-out, pentru faptul că au terminat pe locul 7! Cum este posibil să nu recunoşti aceste premieri ale jucătorilor pentru locul 7, când noi le-am negociat la începutul sezonului cu primarul şi cu conducerea Comitetului Director! Am negociat de faţă cu ei aceste bonusuri”, a declarat Prunea, care nu va accepta să lucreze cu Adrian Ambrosie, în cazul în care va continua la Iaşi: „Nu voi lucra cu un om care minte. Nu lucrez cu el”.

Contre pe tema datoriilor

Cu o zi înaintea partidei cu FC Voluntari, Adrian Ambrosie declarase că datoriile clubului sunt cifrate la final de sezon la aproximativ 2,9 milioane de euro. „Un audit făcut la club a reliefat faptul că datoriile actuale ale CSM Politehnica sunt de 13 milioane de lei. În ultima perioadă, au fost mai multe discuţii cu reprezentanţii oficialităţilor locale şi în Comitetul Director. Am fost mandatat să colaborez cu preşedintele executiv, Florin Prunea, urmând ca deciziile să le luăm împreună. Obiectivul meu personal este reechilibrarea economică a clubului, deşi situaţia este extrem de dificilă”, a declarat Ambrosie.

Reacţia preşedintelui Prunea a fost extrem de dură, acesta negând faptul că la club a fost făcut vreun audit: „În ultima lună nu a fost solicitat şi nu a fost efectuat niciun audit financiar la clubul nostru, iar datoriile clubului sunt mult mai mici de 13 milioane de lei. Cer public domnului preşedinte al Consiliului Director, Leonida Antohi, să-mi permită să fac publice documentele ce dovedesc faptul că se minte premeditare în legătură cu situaţia financiară a clubului”.

Oficialul din Copou a explicat în ce constau datoriile clubului la final de sezon: „Sunt salarii ale jucătorilor pe lunile martie, aprilie, mai, iunie. Avem, de asemenea, bonusurile de performanţă pentru locul 7 şi primele de victorie reţinute. Sunt datorii la furnizori. Cele mai mari datorii sunt la stat. S-au acumulat aceste datorii pentru că am primit mai puţini bani de la bugetul local”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.