Primarul Craiovei anunţă că sunt doar "şanse teoretice" ca stadionul să fie inaugurat la amicalul cu Slavia Praga. "Este o nerăbdare copilărească". Ce spune despre recepţia noii arene şi unde ar putea avea loc jocul cu cehii

1 nov 2017 4977 afişări Liga 1
Primarul Craiovei anunţă că sunt doar "şanse teoretice" ca stadionul să fie inaugurat la amicalul cu Slavia Praga. "Este o nerăbdare copilărească". Ce spune despre recepţia noii arene şi unde ar putea avea loc jocul cu cehii

După ce a ratat inaugurarea stadionului la derby-ul cu FCSB, CS U Craiova are şanse mari să nu poată juca pe noua arenă nici amicalul cu campioana Cehiei, Slavia Praga, programat pe 10 noiembrie. Deşi ambele cluburi au anunţat pe paginile oficiale că se vor întâlni cu prilejul deschiderii stadionului din Bănie, recepţia acestuia de la Compania Naţională de Investiţii „este realizată în proporţie de 40% şi ar mai dura cam 3 săptămâni”, conform declaraţiei de astăzi a primarului Craiovei, Mihail Genoiu, care oferă doar „şanse teoretice” ca recepţia să fie terminată mai devreme şi amicalul Universitatea – Slavia să fie primul meci pe stadion. O dată cu recepţia stadionului, se eliberează şi autorizaţia ISU.

„Ştiu că o recepţie poate să dureze până la o lună. O săptămână deja a trecut, putem vorbi că 25%, 30% sau chiar 40% este realizată. 10 noiembrie este o dată pe care clubul a avansat-o, dar nu poate stabili clubul când se face inaugurarea stadionului. Aşa s-a anunţat şi data de 29 pentru meciul cu Steaua, care nu s-a putut ţine la Craiova. Am avut discuţii cu ei şi ne-am arătat şi noi dorinţa şi speranţa să fie gata, dar asta nu înseamnă că ne-am dat vreun acord, pentru că nu avem nici o calitate în acest sens” a spus Mihail Genoiu.

Primul meci: cel din optimile Cupei sau cel cu Viitorul

Dacă recepţia va mai dura încă trei săptămâni, CS Universitatea Craiova ar putea să nu inaugureze arena nici la meciul cu Juventus Bucureşti, de pe 18 noiembrie, ci cel din optimile Cupei României, din perioada 29-30 noiembrie (dacă oltenii vor juca acasă, conform tragerii la sorţi de joi) sau la cel din Liga 1 cu Viitorul, de pe 2 decembrie.

Primarul Genoiu spune că există o nerăbdare „copilărească” legată de inaugurarea noului stadion din Bănie, dar că acest lucru nu poate să aibă loc decât atunci când se încheie definitiv recepţia lucrărilor: „Este o nerăbdare copilărească, dar normală a fiecărui craiovean, şi este şi a noastră, să îl vedem inaugurat şi să vedem echipa pe cel mai frumos stadion din ţară, dar trebuie ca totul să fie pus la punct”.

În cazul în care recepţia nu va fi încheiată până pe 10 noiembrie, autorităţile spun că meciul programat între CS U Craiova şi Slavia Praga se poate juca la Drobeta Turnu Severin sau pe Arena Naţională.

"ISU şi-a asumat tot ce înseamnă funcţionalitate"

Edilul a recunoscut că în cursul recepţiei s-au constatat unele deficienţe, dar că acestea nu vizează structura de rezistenţă a stadionului, ci „au fost anumite lucruri legate de automatizarea instalaţiei de declanşare la incendiu”. Cât despre autorizaţia de la ISU, primarul a precizat: „De la 1 octombrie, legislaţia s-a schimbat, în sensul că recepţia nu mai concepe ideea de anexă. În momentul în care recepţia s-a semnat, ISU şi-a asumat tot ce înseamnă funcţionalitate, din punct de vedere al documentaţiei, al execuţiei şi al corelării între execuţie şi documentaţie”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.