Poli Iaşi şi-a prezentat noile achiziţii. Mihai Teja mai vrea cinci jucători: ”Încă nu avem dubluri pe fiecare post”. Antrenorul nu va proceda precum Dan Petrescu în privinţa regulii Under 21

12 iul 2019 2262 afişări Liga 1
Poli Iaşi şi-a prezentat noile achiziţii. Mihai Teja mai vrea cinci jucători: ”Încă nu avem dubluri pe fiecare post”. Antrenorul nu va proceda precum Dan Petrescu în privinţa regulii Under 21

Clubul Politehnica Iaşi şi-a prezentat, joi, noile achiziţii, în prezenţa antrenorului Mihai Teja şi a doi dintre oficialii grupării, preşedintele executiv Adrian Ambrosie şi directorul de scouting Toni Heleşteanu.

Exceptându-i pe Andrei Cristea, învoit pentru a se înscrie la cursurile pentru obţinerea licenţei A, şi pe Nicandro Breeveld, care efectua vizita medicală, la întâlnirea cu mass-media au fost prezenţi toţi ceilalţi şapte jucători care au semnat cu clubul în această vară: Bradley Diallo (fundaş central francez, fost la Gaz Metan Mediaş), Ovidiu Horşia (mijlocaş Under 21, împrumutat de la FCSB), Juan Pablo Passaglia (mijlocaş central argentinian), Alessio Carlone (mijlocaş central belgian), Didac Devesa (mijlocaş ofensiv spaniol), Florian Loshaj (mijlocaş central kosovar) şi Adrian Bălan (atacant, fost la FC Voluntari).

Teja mai vrea cinci jucători

Primul cuvânt a aparţinut preşedintelui Adrian Ambrosie, care i-a prezentat pe cei nou-veniţi, acesta afirmând că ”s-a lucrat din greu în ultimele săptămâni pentru a forma acest ”New Poli”. Apoi, antrenorul Mihai Teja a punctat câteva idei legate de viitorul sezon, campania de transferuri, obiective, regula Under 21. Întrebat dacă este mulţumit de lot, Teja a răspuns că îşi mai doreşte cinci jucători, pentru a avea dubluri pe fiecare post.

”Suntem în faţa unui nou început. Încercăm să dăm cât mai mult pentru acest oraş frumos. Un antrenor nu este niciodată mulţumit. Îmi doresc să mai aducem jucători, pentru că încă nu avem dubluri pe posturi şi vrem să facem o echipă mai bună, mult mai competitivă. Vrem să facem o figură frumoasă în acest sezon. Îmi mai doresc un fundaş dreapta, un fundaş stânga, mijlocaşi laterali dreapta, stânga, chiar şi un mijlocaş central”, a declarat Mihai Teja, care s-a referit apoi la infrastructură, fiind mulţumit că ”lucrurile au început să se mişte”: ”Nu am fost foarte mulţumit de ceea ce am găsit aici, dar au început să se schimbe lucrurile şi chiar mă bucur. Este bine că ceea ce s-a promis începe să se îndeplinească. Terenul 2 va fi gata în 2-3 săptămâni, va fi un teren foarte bun, iar cel sintetic va fi gata şi el într-o săptămână. Uşor-uşor, lucrurile se mişcă. Sala de forţă, la fel. Am cumpărat deja foarte multe materiale, GPS-uri. E un lucru pozitiv. Ne ajută foarte mult să ne îndeplinim obiectivele. Deocamdată nu mă îngrijorează situaţia de la club. Atunci când mă va îngrijora, voi avea o discuţie cu domnul preşedinte şi cu domnul primar şi vom pune lucrurile la punct. Dar deocamdată aştept, nu sunt îngrijorat”.

”Vreau să construiesc o echipă care să joace un fotbal bun”

Legat de obiective, noul antrenor al Politehnicii a explicat că nu vrea să promită ceva măreţ, ci şi-a propus ţinte realiste. ”Obiectivul este construirea unui lot competitiv, care să joace un fotbal bun şi să terminăm pe un loc cât mai sus în campionat. Obiectivele trebuie să fie realiste. Nu vreau să promit obiective măreţe, vreau să construiesc o echipă care joacă un fotbal bun, cu jucători care au atitudine şi îşi dau viaţa pe teren. Îmi doresc, firesc, să fiu cât mai sus. Dacă pot depăşi ceea ce am realizat la Mediaş şi la FCSB? La Gaz Metan, când am plecat eu eram pe locul 7, la 3 puncte de play-off şi din 26 de etape, în 23 am fost pe locurile 1-4. La FCSB am terminat pe 2. Deci e greu să ies pe unu cu Poli Iaşi. Nu este imposibil, dar e destul e greu”, a spus Teja.

Nu vrea să schimbe un jucător Under 21 în primele minute

Mihai Teja a vorbit şi despre regula Under 21, care impune din acest sezon doi jucători sub 21 de ani titulari, afirmând că nu va proceda precum Dan Petrescu, care a anunţat că va schimba un jucător tânăr după primele minute. ”Nu mi-aş dori să procedez precum Dan Petrescu, pentru că e greu pentru un jucător tânăr să-l pui titular şi să-l scoţi după cinci minute. Îl demoralizezi, cred că poţi să-i strici viitorul, îi iei din personalitate. Eu mi-aş dori doi jucători Under 21 care să facă faţă în Liga I”, a punctat Teja, care a continuat pe acest subiect: ”Au fost foarte mulţi copii de la juniori în cantonament, 7-8 tineri cu calităţi bune, dar e greu ca ei să facă faţă în Liga I. Trecerea de la juniori la Liga I nu e uşoară. În funcţie de jucătorii care vor mai veni, cu siguranţă ceilalţi copii poate vor pleca să joace în altă parte. Trebuie să fie o nouă provocare şi pentru ei, poate Liga a 2-a. Trebuie să facă pasul la un nivel superior, pentru că ei au fost doar la juniori”.

”Nu ne temem de CFR!”

Mihai Teja a declarat că nu se teme de campioana CFR Cluj, punctând că îşi doreşte ca elevii săi să practice un fotbal bun pe terenul deţinătoarei titlului. ”CFR Cluj este o echipă bună, o echipă puternică, este campioana României. Dar nu ne este teamă. Îi respectăm, dar nu ne este teamă. Mergem să facem un joc bun, acesta este primul obiectiv. Şi încercăm să dăm maximum, pentru a lua un punct sau puncte. 6-7 jucători dintre cei pe care i-am avut în cantonament vor fi probabil tituluri în meciul cu CFR Cluj”, a mai spus Teja, care va adopta la Iaşi fie sistemul cu doi închizători, 4-2-3-1, fie un 4-3-3: ”În funcţie de jucătorii pe care îi am la dispoziţie, voi folosi cele două sisteme de joc”.

Declaraţii ale jucătorilor nou-veniţi:

Adrian Bălan: ”Aveam nevoie de o nouă provocare, principalul motiv penru care am venit aici este domnul Mihai Teja, un antrenor foarte bun. Cred că am dat trei goluri în Copou, am mai dat şi la Voluntari contra Iaşiului. Sunt profesionist şi dau totul pentru echipa la care joc. Sper să dau cât mai multe şi dacă joc împotriva Voluntariului. Vreau să mă integrez cât mai repede în echipă şi să înscriu cât mai multe goluri”.

Ovidiu Horşia: ”Colegii m-au primit foarte bine, sper să vină şi Robert Ion de la FCSB la Iaşi. Ar fi foarte bine pentru el”.

Bradley Diallo: ”Am mai lucrat cu domnul Teja la Mediaş şi nu am ezitat când mi-a propus să vin aici. Îmi doresc să ajut echipa să câştige meciuri şi să avem un sezon bun”.

Juan Pablo Passaglia: ”Îmi place echipa, clubul, oraşul. Sunt bucuros că am semnat cu Poli”.

Alessio Carlone: ”Este o bună oportunitate pentru mine să joc. Am auzit multe lucruri bune despre campionatul românesc”.

Didac Devesa: ”Sunt fericit aici. Antrenorul şi clubul m-au dorit la Iaşi şi sper să facem un sezon bun”.

Florian Loshaj: ”Am jucat în Olanda şi Belgia, dar am crezut că este o bună şansă pentru cariera mea de a juca şi în Liga I”.

Andrei Cristea şi Nicandro Breeveld au semnat şi ei cu Poli Iaşi, dar nu au participat la prezentarea oficială.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.