Poli Iaşi pleacă în team building la munte. Flavius Stoican a renunţat la antrenament şi a ţinut o oră de dirigenţie: ce au făcut jucătorii moldovenilor :)

19 mar 2019 1377 afişări Liga 1
Poli Iaşi pleacă în team building la munte. Flavius Stoican a renunţat la antrenament şi a ţinut o oră de dirigenţie: ce au făcut jucătorii moldovenilor :)

Flavius Stoican a apelat la o metodă inedită de a-şi destinde elevii înaintea partidei din deplasare, cu Dunărea Călăraşi. În condiţiile în care terenul de antrenament de la Călăraşi se prezenta într-o stare destul de proastă, tehnicianul a decis să renunţe la ultimul antrenament dinaintea partidei. A optat în schimb pentru o scurtă plimbare, iar în hotel s-a gândit la o metodă de a le descreţi frunţile jucătorilor, apelând la un joc interesant. Iar ideea a avut efectul scontat.

”Terenul de antrenament era foarte prost, mai prost ca al nostru şi atunci am decis să renunţ la antrenament. Am rămas în hotel şi am încercat să destind atmosfera, pentru că i-am văzut apăsaţi pe jucători, nu mai zâmbeau deloc. Am făcut un fel de oră de dirigenţie. Un exemplu, să spună cursiv, într-un minut, fraze care să aibă legătură între ele, dar fără să folosească cuvinte care conţin litera r. A fost foarte distractiv. Au fost urale în sală, băieţii s-au distrat. Şi-au dat note unul altuia, au aplaudat, cei care greşeau erau huiduiţi... I-am văzut după mult timp cu zâmbetul pe buze. A prins această idee şi uite că a avut efect”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

Team building la munte

Tehnicianul şi-a răsplătit elevii cu trei zile libere după victoria cu Dunărea Călăraşi, dar le-a pregătit o altă surpriză pentru sfârşitul acestei săptămâni: ”Miercuri ne prezentăm la antrenamente, ne pregătim două zile acasă, iar vineri plecăm la Borca, undeva la munte, în judeţul Neamţ. Sâmbătă dimineaţă facem un antrenament, un joc şcoală, iar după aceea avem liber. Vreau să fie un fel de team building. Jucătorii pot veni cu soţiile sau prietenele. Vrem să îmbinăm utilul cu plăcutul. Vreau să-i apropii pe jucători. Să fim o familie. Să fim mai uniţi. Îmi doresc să petrec cât mai mult timp cu ei. O să mă gândesc la ceva frumos pentru sâmbătă. Poate le chem şi pe soţii la antrenament, poate facem o masă. Mă mai gândesc, vreau să le fac o surpriză”, a adăugat Stoican.

Victoria care i-a deblocat mental pe jucători

Antrenorul Politehnicii a mai spus că la 1-0 pentru Dunărea a crezut într-o revenire a echipei sale, deşi s-ar fi mulţumit şi cu un egal: ”La 0-1, la ce să mă mai gândesc... Le spusesem absolut totul despre adversari, ştiam ce avem de făcut, dar asta nu mai luasem în calcul, un gol din corner. Îmi doream să nu cădem, să nu cedăm. Am vrut să punem presiune pe echipa gazdă şi să revenim. Chiar dacă nu mai era mult timp. Speram că vom reveni, dar mă gândeam că este bun şi un egal”, a continuat tehnicianul, care este convins că succesul obţinut la Călăraşi poate aduce descătuşarea elevilor săi: ”Este un succes de moral în primul rând. Foarte important şi pentru clasament, dar şi pentru moralul jucătorilor. Această victorie i-a deblocat din punct de vedere mental. I-am văzut cum s-au bucurat la cele două goluri. Le-a dat încredere, entuziasm şi sunt convins că victoria obţinută ne va descătuşa”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.