Patronul FC Botoşani, încântat de varianta aleasă pentru postul de antrenor: ”Poate fi varianta câştigătoare. Are o ştiinţă a fotbalului extraordinară”

Miercuri, 12:30 3152 afişări Liga 1
Patronul FC Botoşani, încântat de varianta aleasă pentru postul de antrenor: ”Poate fi varianta câştigătoare. Are o ştiinţă a fotbalului extraordinară”

Marius Croitoru, noul antrenor principal al FC Botoşani, l-a impresionat pe patronul Valeriu Iftime. Chiar dacă nu a antrenat nici măcar o grupă de juniori şi nici nu are licenţa Pro, fostul mijlocaş e bun la teorie, iar acest lucru îi e de ajuns lui Iftime.

”Eu nu prea îmi permit să mă joc cu alegerea antrenorului. Nu sunt convins că e cea mai bună măsură în momentul ăsta, dar e una dintre variantele pe care le-am pus în balanţă şi cred că poate fi varianta câştigătoare. Din toţi antrenorii pe care i-am avut, Marius este printre cei mai buni în teorie. Marius Croitoru are o ştiinţă a fotbalului extraordinară, are multe argumente. Ştie foarte bine lotul nostru. Ştie foarte bine să gestioneze vestiare. El a fost un căpitan de echipa. A fost un căpitan ascultat. Nu a fost un căpitan ca Şeroni care te bătea. Are discurs, ceea ce este esenţial. Doar nu i-am adus eu pe Fabbrini, pe Ongenda. El i-a adus. Încă nu am văzut un om căruia să-i spun că vine Marius Croitoru şi el să zică: mamă, ce soluţie! Toată lumea are un fel de prejudecată. Până acum nu prea am dat-o în bară. Toţi antrenorii, în afară de Orac, i-am adus eu. E adevărat că discutam, Tony îmi povestea de Costel (n.r. Enache), dar eu îl ştiam de la federaţie. Toţi antrenorii i-am adus eu”, a spus Valeriu Iftime.

Oficialii FC Botoşani caută acum un tehnician cu licenţa Pro care să fie antrenorul din acte dar să fie în acelaşi timp şi director sportiv. ”Am găsit un antrenor cu licenţă dar nu pot spune acum. Ne trebuie un director sportive cu personalitate, care să ştie să trateze într-un fel echipa mare şi să-l lase pe Croitoru să-şi facă treaba şi să se ocupe de scouting, echipa a doua, central de copii şi junior. Aduc un profesionist pe subiectul ăsta care are şi licenţă Pro”, a mai precizat Valeriu Iftime.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.