Nu se mai fac ca pe vremuri! Copiii FCSB-ului au obosit după zece meciuri în acest sezon, în timp ce Dan Petrescu jonglează cu veteranii la Cluj

13 aug 2019 3749 afişări Liga 1
Nu se mai fac ca pe vremuri! Copiii FCSB-ului au obosit după zece meciuri în acest sezon, în timp ce Dan Petrescu jonglează cu veteranii la Cluj

Mai mult decât în ultimele sezoane, diferenţa de valoare a lotului între FCSB şi principala contracandidată la titlu - CFR Cluj în ultimele trei sezoane - este net favorabilă ardelenilor. Haosul care domneşte la vicecampioana Ligii 1, începând de la componenţa băncii tehnice şi până la felul în care au fost făcute transferurile, se transpune concret pe teren, iar rezultatele sunt o consecinţă logică a lipsei de strategie şi de coerenţă.

Parcursul din startul sezonului 2019/2020 este, de asemenea, relevant în discuţia cu privire la calitatea lotului, la cantitate, dar şi la felul în care cele două contracandidate la titlu se ocupă de pregătirea fizică a fotbaliştilor. În ultima etapă din Liga 1, cei doi antrenori au considerat că este nevoie să îşi odihnească cei mai puternici fotbalişti pentru retururile din Europa. Pentru că ambele echipe au nevoie de rezultate bune în manşa a doua, CFR după 1-1 acasă cu Celtic şi FCSB după 0-0 acasă cu Mlada Boleslav, în jocurile cu Hermannstadt şi Voluntari au fost făcute modificări importante în formulele de start. Dan Petrescu a schimbat toţi fotbaliştii care au jucat din primul minut contra scoţienilor, în timp ce Andronache a făcut nouă modificări în primul ”11”.

Diferenţa, dincolo de faptul că CFR a învins cu 3-0 şi FCSB a fost învinsă cu 3-1, este dată de justificarea ”odihnirilor”. Dan Petrescu a ţinut pe bancă sau în afara lotului fotbalişti cu o medie de vârstă înaintată. Cel mai tânăr menajat este Omrani (26 de ani), iar cel mai bătrân este Vinicius (35 de ani), media de vârstă a întregii echipe fiind de 30,1 ani. Curios este faptul FCSB a odihnit fotbalişti incomparabil mai tineri. Începând de la Oaidă şi Coman (21 de ani) şi terminând cu Creţu (30 de ani), vicecampioana a găsit necesar să menajeze fotbalişti cu o medie de vârstă de 25,4 ani. Totul după doar 10 meciuri oficiale jucate în acest start de sezon, meciuri în care nu toţi menajaţii de duminică au jucat sau au fost integralişti.

CFR Cluj - Celtic 1-1

  • Arlauskis (31) - Susic (28), Vinicius (35), Burcă (26), Camora (33) - Deac (33), L. Aurelio (31), Bordeianu (27), Djokovic (29) - Rondon (33), Omrani (26)

Media de vârstă a celor menajaţi: 30,1 ani

FCSB - Mlada Boleslav 0-0

  • Vlad - Creţu (30), Planic (27), Filip (29), Soiledis (28) - Popescu, Cristea (25), Vînă (24) - Oaidă (21), Coman (21), Tănase (24)

Media de vârstă a celor menajaţi: 25,4 ani

*cei cu numele îngroşate nu au evoluat din primul minut în partidele de campionat din această etapă, respectiv CFR - Hermannstadt 3-0 şi FCSB - Voluntari 3-1

CFR 2 împotriva lui FCSB 3

O altă diferenţă de luat în seamă este dată de calitatea celor pe care CFR şi FCSB îi au în linia a doua. În partida cu Hermannstadt, Dan Petrescu şi-a înlocuit titularii cu fotbalişti precum Mureşan, Păun, Ţucudean, Costache sau Hoban. Jucători cu experienţă în fotbalul românesc, cu o valoare relativ apropiată de cea a titularilor. De partea cealaltă, cu scuza numărului mare de fotbalişti accidentaţi, Virgil Andronache a trimis pe teren, la Piteşti, un prim ”11” din care au făcut parte Andrei Marc, venit cu doar câteva ore înainte de joc, Botezatu, Perianu, Ardelean şi Şerban, toţi fiind fotbalişti de la echipa a doua, fără experienţă şi fără meciuri la nivel înalt. ”Credeai că baţi Voluntariul cu fotbaliştii ăştia? Nu credeai, nu aveai cum să îi baţi, nu ştiu dacă băteai măcar o echipă de liga a doua cu copiii ăştia pe teren. Asta nu e echipa a doua, cred că e a treia”, a constatat şi Basarab Panduru la finalul jocului pierdut clar, fără drept de apel, de FCSB.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.