Narcis Răducan: "Când am venit la Pandurii, erau 3.000 de euro în cont!"

14 oct 2016 3824 afişări Liga 1
Narcis Răducan: "Când am venit la Pandurii, erau 3.000 de euro în cont!"

Narcis Răducan, preşedintele clubului Pandurii Tîrgu Jiu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că a preluat echipa gorjeană cu datorii de peste 2.5 milioane de euro şi doar 3.000 de euro în conturi.

Clubul Pandurii Târgu-Jiu a demarat procedurile de intrare în insolvenţă, după ce Complexul Energetic Oltenia şi-a retras sprijinul financiar.

"Situaţia este foarte dificilă, dar nu suntem în pericol să nu disputăm meciurile cu FC Botoşani şi Dinamo. Clubul nu risca niciun fel de suspendare. Probabil că săptămâna viitoare vom avea un răspuns din partea Tribunalului privind intrarea în insolvenţă. Vom lua calea celorlalte echipe care au avut parte de suferinţă. Urmează o perioadă dificilă, dar cred că se poate depăşi dacă ne mobilizăm cu toţii. Vreau să se asigure că tot ce au realizat jucătorii pe teren, mă refer la bonusuri şi salarii, să nu fie tăiate, ci eşalonate. Astfel, ei vor vedea o intenţie de a ieşi dintr-o situaţie grea, nu de a păcăli pe cineva. Sunt alături de echipă în toate aceste momente grele. Cred că ar trebui să fim între primele şase echipe în Liga 1, în ciuda acestor probleme", a declarat Narcis Răducan.

Preşedintele clubului gorjean a precizat că a venit într-un moment extrem de dificil din punct de vedere financiar.

"Înainte de a fi numit admnistratorul judiciar, vreau să fac un scurt bilanţ din momentul în care am venit la echipă. La 30.06.2015, într-un cont al clubului era 1 leu, nu este nicio glumă, iar în altă bancă erau 3000 de euro. Datoriile totale către ANAF şi furnizori servicii erau la 9.3 milioane de lei, adică peste 2.5 milioane de euro. În plus, 14 jucători terminau contractele şi nu existau bani pentru achiziţii. Niciodată nu m-am plâns de aceste condiţii, mi le-am asumat pentru că nu m-a obligat nimeni să vin. De asemenea, anul trecut am încasat cotizaţii din partea membrilor asociaţi în valoare de 1.7 milioane de euro, sumă care ne-a deservit pentru următoarele şase luni, plus drepturile TV în valoare de 1 milion de euro. Am încasat sub 3 milioane de euro în condiţiile în care bugetul pe anul trecut era de 6.5 milioane de euro. În acest moment, bugetul clubului este de 4.5 milioane de euro. Drepturile TV au ajuns la 2.5 milioane de euro, 1.2 milioane de euro au venit din transferuri de jucători, iar 400.000 au venit de la UEFA", a spus Răducan.

Meciul Pandurii Tîrgu Jiu - FC Botoşani, din etapa a 12-a din Liga 1, va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.