LPF a reacţionat după ce a fost acuzată că vrea să o scape pe Chiajna de retrogradare

31 mai 2017 3511 afişări Liga 1
LPF a reacţionat după ce a fost acuzată că vrea să o scape pe Chiajna de retrogradare

LPF a emis, miercuri, un comunicat în care îşi exprimă poziţia legată de acuzaţiile privind programarea meciurilor în etapa a 14-a a play-out-ului. Oficialii ligii scriu că, în urma solicitărilor trimise, au cerut reprogramarea meciurilor, însă deţinătorii drepturilor TV nu au fost de acord.

Decizia deţinătorilor de drepturi TV este motivată de meciurile de handbal difuzate la ora 18:00 şi de acţiunea organizată de echipa naţională de fotbal, începând cu ora 19:00, conform comunicatului dat de Liga Profesionistă de Fotbal. Pandurii Tg. Jiu şi ACS Poli Timişoara sunt echipele care au trimis solicitări către LPF pentru reprogramarea meciurilor din ultima etapă a play-out-ului Ligii 1.

Conducătorii celor două cluburi nu sunt de acord cu faptul că meciul FC Voluntari - Concordia Chiajna se va juca pe teren neutru, la Piteşti, pe stadionul "Nicolae Dobrin", deoarece stadionul "Anghel Iordănescu" din Voluntari nu dispune de instalaţie de noctură. LPF face, în comunicatul emis, precizări şi în legătură cu acest lucru. Redăm mai jos, integral, comunicatul postat de LPF pe site-ul oficial.

"Liga Profesionistă de Fotbal îşi exprimă poziţia legată de acuzaţiile privind programarea meciurilor in etapa a 14-a a play-out-ului.

Programarea meciurilor in etapa a 14—a s-a făcut în urma discuţiilor cu deţinătorii drepturilor TV, în conformitate cu prevederile ROAF.

Deţinătorii drepturilor TV, în unanimitate, şi-au exprimat opţiunea privind programarea meciurilor echipelor aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării în ziua de duminică, 4 iunie, începând cu ora 21.00, respectându-se astfel prevederile art. 11.3 ROAF.

LPF a comunicat oficial pe 30 mai programul etapei a 14-a, în conformitate cu prevederile articolului 11.6 ROAF.

În urma solicitărilor înaintate de echipele ACS Timişoara si Pandurii Tg Jiu, LPF a cerut deţinătorilor de drepturi media reprogramarea meciurilor, însă aceştia nu au fost de acord să dea curs solicitării, prin urmare păstrându-se orele de start stabilite iniţial.

Decizia deţinătorilor de drepturi TV este motivată de meciurile de handbal difuzate la ora 18.00 şi de acţiunea organizată de echipa naţională de fotbal, începând cu ora 19.00.

În legătură cu acuzaţiile aduse LPF în comentariile din emisiunile TV şi presa scrisă, lansate de către cluburile Pandurii Tg. Jiu şi ACS Poli Timişoara, privind o eventuală favorizare a clubului Concordia Chiajna prin jucarea acestui meci pe terenul de la Piteşti, LPF doreşte să precizez următoarele:

- în urma programării jocului Voluntari – Concordia Chiajna pentru ora 21.00, stadionul echipei gazdă, nu putea fi folosit (stadionul nu dispune de instalaţie de nocturnă);

- din cauza timpului scurt avut la dispoziţie (programarea s-a făcut în data de 30 mai 2017), stadionul din Piteşti a fost înaintat de FC Voluntari ca fiind locul de disputare a jocului;

- din cauza situaţiei juridice neclare, dezbătută pe larg şi în mass-media, stadionul Dinamo nu a putut fi folosit;

- costurile pentru închirierea Arenei Naţionale nu puteau fi suportate de clubul gazdă pentru acest meci;

- disputarea jocului pe stadionul echipei oaspete, Concordia, este interzisă prin regulament;

LPF doreşte să le reamintească cluburilor afiliate că rolul său este de a le apăra interesele. Cum în acest moment încasările din drepturile TV au cea mai mare pondere din veniturile totale ale cluburilor din Liga I Orange, decizia deţinătorilor de drepturi media este determinantă în ecuaţia alegerii orelor de joc.

Reprezentanţii LPF îşi exprimă dorinţa ca declaraţiile reprezentanţilor cluburilor afiliate să fie mai realiste şi ca protagoniştii spectacolului fotbalistic să fie întotdeauna jucătorii", se arată în comunicatul ligii.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.