Lovitură pentru România! Emeric Ienei a devenit consilierul premierului maghiar, Viktor Orban: "N-am putut să-l refuz"

8 mar 2019 12774 afişări Liga 1
Lovitură pentru România! Emeric Ienei a devenit consilierul premierului maghiar, Viktor Orban: "N-am putut să-l refuz"

Emeric Ienei (81 de ani) a devenit consilierul premierului Ungariei, Viktor Orban. Antrenorul cu care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, îl va ajuta pe oficialul maghiar pe teme de sport. Ienei se cunoaşte de mult timp cu Orban şi nu a putut să-l refuze pe acesta. Mai mult, se pare că acesta are în plan să dezvolte o altă academie de fotbal în România, pe modeul Sepsi şi Csikszereda.

Ienei spune că, de această dată, academia se va face în Bihor. Din cauza vârstei, Emeric Ienei nu se poate deplasa prea des în Ungaria, dar spune că vorbeşte des cu Orban la telefon.

”Aşa este. Sunt consilierul domnului Orban! Eu îl cunosc de foarte multă vreme şi, fiind implicat şi pasionat de fotbal, n-am putut să-l refuz. Am fost o singură dată la dânsul în Ungaria, unde am avut o întâlnire, dar de atunci nu am mai mers acolo pentru că mi-e greu cu drumurile. Vorbim destul de des la telefon, e metoda de comunicare cea mai simplă. Ne ştim de multă vreme! Când am mers la dânsul la birou, în Budapesta, chiar mai veniseră nişte turci ca să vorbească despre fotbal şi sport”, a declarat Ienei pentru gsp.ro.

Planul premierului Ungariei este să construiască o academie de fotbal în Bihor, judeţ în care trăiesc 138.000 de maghiari, adică aproximativ o treime din populaţia totală.

”Îl ajut cu tot felul de informaţii legate de fotbalul din Oradea, din judeţ de aici, de la noi. În ultimele discuţii pe care le-am avut la telefon, am încercat să găsim un loc şi o echipă de aici, din judeţ, unde să facă o Academie de fotbal. După modelul de la Sepsi şi Csikszereda. Am avut deja primele discuţii cu dânsul, dar şi cu cei din oraş. Trebuie să fie implicaţi mai mulţi factori, să găsim şi foşti fotbalişti care vor să fie parte din acest proiect. Eu am fost cooptat deja în echipa asta şi încerc să ajut cu cele mai bune sfaturi şi informaţii pe care le am. Vorbesc cu domnul Orban şi cu cei implicaţi şi sper să facem treabă bună”, a mai spus Ienei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.