Liga 1 sau "liga tuturor posibilităţilor". După Steaua, şi "U" Cluj are probleme cu identitatea şi nu mai poate folosi o denumire istorică

3 feb 2015 4661 afişări Liga 1
Liga 1 sau "liga tuturor posibilităţilor". După Steaua, şi "U" Cluj are probleme cu identitatea şi nu mai poate folosi o denumire istorică 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/13801408/2/z9c5249.jpg
  • Un om de afaceri din Cluj a înregistrat denumirea „Şepcile Roşii“ la OSIM şi le-a cerut oficialilor echipei Universitatea Cluj să nu o mai folosească.
  • Dacă cele două părţi nu ajung la un consens, “Şepcile Roşii” va fi doar numele unui restaurant desfiinţat.

Universitatea Cluj se confruntă cu o problemă similară cu cea a Stelei. De data aceasta nu sigla clubului sau denumirea echipei sunt contestate, ci “supranumele” echipei clujene. Cunoscută şi ca gruparea „şepcile roşii”, echipa ardeleană se vede folosită să nu mai folosească această denumirea, din pricina unui restaurant desfiinţat.

Un om de afaceri din Cluj, Gheorghe Fatol, a înfiinţat în 2008 restaurantul „Şepcile Roşii”. A avut şi iniţiativa, care le-a scăpat conducătorilor echipei clujene, de a înregistrat acest nume la OSIM. Restaurantul a fost închis nu după mult timp, dar Gheorghe Fatol încearcă să profite de pe urma înregistrării lui.

Zilele trecute acesta a trimis o scrisoare clubului din Liga 1 prin care îi cere să nu mai folosească denumirea „Şepcile Roşii” pe echipamente, autocar sau produse promoţionale. Dacă vor în continuare să folosească această denumire, clujenii trebuie să-i plătească o sumă de bani lui Fatol.

Deocamdată clubul clujean s-a conformat şi a scos de pe site-ul oficial fotografiile în care pe echipamentul jucătorilor apărea sintagma “Şepcile Roşii”.

O denumire veche de 90 de ani

“U” Cluj a preluat supranumele de “echipa şepcilor roşii” încă din anii ’20, imediat după înfiinţare. Această denumire eu primit-o suporterii formaţiei care erau studenţi la medicină şi purtau şepci roşii ca un semn distinctiv faţă de ceilalţi studenţi. Mai târziu şi echipa a fost asociată cu şepcile roşii ale studenţilor, iar astfel de şepcuţe sunt purtate şi acum de unii dintre suporteri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.