Gâlcă, primul titlu din carieră după un sezon foarte dificil. Antrenorul Stelei dezvăluie: "Am vrut de multe ori să plec". Episodul care l-a enervat cel mai rău

28 mai 2015 10777 afişări Liga 1
Gâlcă, primul titlu din carieră după un sezon foarte dificil. Antrenorul Stelei dezvăluie: "Am vrut de multe ori să plec". Episodul care l-a enervat cel mai rău FOTO - Alexandru Hojda

Costel Gâlcă a reuşit să-şi treacă în palmaresul primul titlul din carieră, după ce ASA Târgu Mureş a fost învinsă cu 1-2 de Oţelul. Antrenorul Stelei recunoaşte că a avut multe momente în care a vrut să renunţe.

Steaua a avut nevoie de ajutorul Oţelului pentru a ieşi campioană. Jucătorii lui Gâlcă au făcut doar 0-0 la Iaşi, dar ASA Târgu Mureş a fost învinsă de Oţelul. Gâlcă recunoaşte că a fost surprins de această situaţie:

”Campionatul a fost câştigat pe teren. Ne-au ajutat şi ultimele două rezultate, ale Astrei şi Oţelului. A fost greu. Mă bucur că am reuşit să revenim pe primul loc. Nu m-am gândit niciodată la acest scenariu (n.r. să învingă Oţelul la Târgu Mureş), eram încrezător că o să câştigăm aici. Am suferit enorm. Şi noi am pierdut cu Oţelul, este o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni”, a declarat Costel Gâlcă la DigiSport.

Antrenorul Stelei mai are un singur meci de disputat, finala Cupei, după care contractul îi va expira. Gigi Becali a anunţat că Rădoi este foarte aproape de a veni pe bancă, însă Gâlcă susţine că este deschis la negocieri:

”Eu sunt deschis să vorbesc cu clubul, acum clubul decide. Au fost momente în care am vrut să plec, a fost un moment în iarnă când au plecat cei trei jucători. Dar am vorbit cu familia, cu staff-ul şi am decis să rămân. Erau trei jucători importanţi pentru noi, s-a văzut şi în returul campionatului”, a mai spus antrenorul Stelei.

Gâlcă spune că a fost un sezon în care a suferit mult şi în care a fost tentat să renunţe. Una dintre aceste situaţii a fos în iarnă, când  Becali a decis să-i vândă pe Keşeru, Sânmărtean şi Szukala:

”Sunt jucători care nu joacă şi sunt supăraţi, îi înţeleg. Dar am avut o relaţie bună cu jucătorii, îi respect. Dezamăgirea cea mai mare a fost la Ludogoreţ, dar am spus, aveam nevoie atunci de un lot mai echilibrat şi mai valoros. Am ajuns cam şubrezi la Ludogoreţ. Ce jucător aş aduce? Un Sânmărtean mai tânăr”

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.