Florin Prunea, pus la zid în Comitetul Director de la CSMS Iaşi: "Este cel mai bine plătit şef de club din România. Şi-a tras o primă nesimţită de instalare". Prunea: "Sunt cel mai bun preşedinte!"

24 iul 2015 4884 afişări Liga 1
Florin Prunea, pus la zid în Comitetul Director de la CSMS Iaşi: "Este cel mai bine plătit şef de club din România. Şi-a tras o primă nesimţită de instalare". Prunea: "Sunt cel mai bun preşedinte!"

Ultima şedinţă a Comitetului Director al CSMS Iaşi s-a lăsat cu un scandal imens legat de contractul preşedintelui Florin Prunea. Acesta din urmă a ameninţat că, dacă nu i se validează noul contract, semnat zilele trecute, va părăsi Iaşiul, iar Comitetul Director a acceptat în cele din urmă pretenţiile financiare ale lui Prunea, considerate exagerate.

Membrii Comitetului Director sunt scandalizaţi de faptul că preşedintele Prunea şi-a trecut în contract o primă de instalare de 30.000 de euro, în condiţiile în care fostul internaţional şi-a prelungit doar angajamentul.

„Unde s-a mai pomenit ca un preşedinte de club să ia primă de instalare la prelungirea contractului? Are aproape 4 ani de când este la Iaşi, iar el ia primă nesimţită de instalare de 30.000 de euro. Am vorbit şi eu pe la alte cluburi, nici vorbă de astfel de prime, iar salariile sunt, în medie, de 5.000 de euro pe lună. El are 6.000 de euro pe lună, casă, masă, telefon decontat, combustibil, bilete de avion. Şi mai vrea şi 30.000 de euro la instalare. Într-un an se apropie de 140.000 de euro dacă echipa îndeplineşte obiectivul. Este plătit ca un boier aici. Ne-a prostit în ultimul hal! Păi, ăştia nu sunt banii lui Niculae sau ai lui Becali, sunt banii ieşenilor. Nu se poate aşa ceva. Când l-am întrebat cu cine a negociat, nu a ştiut ce să spună”, a răbufnit unul din membrii Comitetului Director, sub protecţia anonimatului.

Cu Prunea preşedinte, Iaşi a scăpat de retrogradare

Prunea a ameninţat în şedinţă că va pleca de la Iaşi dacă nu i se va valida contractul semnat, iar oficialii ieşeni au cedat. „Nu am avut de ales şi am fost nevoiţi să-i validăm contractul. Campionatul a început şi nu puteam sta fără preşedinte acum”, a mai spus sursa noastră.

Dincolo de această explicaţie mai există şi alte elemente. Cu Prunea preşedinte, CSMS Iaşi s-a salvat de la retrogradare anul trecut, când din Liga 1 au picat 33% dintre cluburi. De serviciile fostului internaţional este nevoie şi în acest sezon, când s-a trecut la un nou sistem pentru România, cu play-off şi play-out, din cele 14 participante la Liga 1 două urmând să retrogradeze direct, iar o a treia să dispute un baraj de supravieţuire cu o formaţie din Liga 2.

Prunea atrage atenţia că e plătit din drepturile TV şi nu din banii ieşenilor

Preşedintele Prunea a reacţionat la aceste acuze şi a declarat: „Dacă sunt cel mai bine plătit preşedinte de club, înseamnă că sunt cel mai bun preşedinte din România. Nu sunt banii ieşenilor, sunt banii din drepturile de televiziune. Cam atâta am de spus, la anonimi nu vreau să răspund”.

Ce bani va ridica Prunea de la club

În afara celor 30.000 de euro, Prunea va avea un salariu de 6.000 de euro lunar, plus deconturi în valoare de aproximativ 1.500 de euro (carburant, bilete de avion, telefon, masă). De asemenea, oficialul ieşean va primi 3.000 de lei la o victorie pe teren propriu şi 6.000 de lei la un succes în deplasare. Prunea va primi şi un bonus pentru realizarea obiectivului la finalul sezonului, între 5.000 şi 15.000 de euro.

Obiectivul echipei: locurile 1-9

Dezbateri intense au fost în ultima şedinţă şi pe marginea obiectivului pentru acest sezon. Comitetul Director a stabilit ca ţinta să fie clasarea pe locurile 1-9, în timp ce preşedintele executiv Florin Prunea este de părere că limita de jos ar fi trebuit coborâtă cu un loc.

„În opinia mea, clasarea în primele zece este un obiectiv realist. Pentru locurile 1-9 este nevoie de un buget mai mare, de investiţii. Va fi foarte greu cu bugetul actual să emitem pretenţii la unul din primele 9 locuri. În sezonul trecut ne-am clasat pe locul 10, iar acum, dacă avem pretenţii mai mari, trebuie să creştem şi condiţiile. Aştept ca membrii Comitetului Director să ia o decizie şi să o comunice jucătorilor în vestiar”, a declarat Florin Prunea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.