EXCLUSIV | Scene "made in România" în autocarul Astrei. Patronul Niculae i-a jignit pe jucători: "Cerşetorilor, milogilor! Staţi doar cu mâna întinsă". Edi Iordănescu a rupt orice legătură cu finanţatorul şi a anunţat când poate pleca

13 mar 2018 28196 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Scene "made in România" în autocarul Astrei. Patronul Niculae i-a jignit pe jucători: "Cerşetorilor, milogilor! Staţi doar cu mâna întinsă". Edi Iordănescu a rupt orice legătură cu finanţatorul şi a anunţat când poate pleca

Ioan Niculae, cel mai bogat patron din fotbalul românesc, şi-a încălcat încă o dată promisiunea faţă de jucători şi de antrenorul actual al clubului Astra, Edi Iordănescu. Totul a pornit de la promisiunea nerespectată a patronului de a le oferi prime jucătorilor înainte de finala sezonului regular, cu Dinamo, scor 2-0, iar totul a degenerat în ruperea oricăror relaţii între Edi Iordănescu şi Ioan Niculae.

Astra şi-a atins obiectivul iniţial din acest an, iar acest aspect a schimbat total datele problemei la Giurgiu. Iniţial, jucătorilor fostei campioane le-au fost promise prime pentru accesul între primele şase echipe ale campionatului, dar obiectivul a fost schimbat din mers de Ioan Niculae. Patronul giurgiuvenilor a făcut uitat episodul în care a intrat în vestiarul echipei înainte de meciul cu Dinamo promiţând prime, lucru în privinţa căruia Edi Iordănescu nu a putut închide ochii.

Prime doar pentru o clasare între primele trei echipe

Sursele ProSport susţin că Niculae s-a răzgândit şi că va sări cu banii doar dacă echipa antrenată de Iordănescu jr. va ocupa unul dintre primele locuri ale campionatului. Antrenorul nici nu a vrut să audă şi a cerut prima iniţială promisă, dar nu s-a putut înţelege cu omul de afaceri, care, iritat de cerinţele avute în faţa ochilor, a anunţat că a tăiat locul trei de pe lista primelor.

În urma acestui episod, fiul fostului selecţioner şi Niculae nu au mai vorbit la telefon aproximativ două săptămâni, dar punctul culminant al tensiunilor de la Astra a avut loc înainte de meciul cu CS U Craiova, terminat 1-0.

"Cerşetorilor, milogilor! Staţi doar cu mâna întinsă, vreţi doar prime"

La şedinţa tehnică premergătoare meciului cu oltenii, staff-ul şi Edi au rămas în sala în care a avut loc şedinţa tehnică a echipei pentru a strânge echipamentul, în timp ce jucătorii s-au dus spre autocar. A fost momentul oportun pentru ca Niculae să-şi facă numărul şi să intre peste fotbalişti. 

Sursele ProSport susţin că jucătorii au primit în plin nemulţumirile lui Niculae: "Cerşetorilor, milogilor! Staţi doar cu mâna întinsă, vreţi doar prime". Iordănescu a aflat ulterior despre aceste scene, dar tot nu a stat de vorbă cu Niculae. De asemenea, lui Iordănescu jr. i s-a activat clauza pentru pătrunderea în play-off, iar lui Niculae nu-i convine acest aspect.

Iordănescu nu pleacă până la vară

Cu obiectivul îndeplinit, Edi Iordănescu nu o va părăsi pe Astra până în vară, o ruptură fiind posibilă doar dacă problemele financiare şi promisiunile patronului nu se vor rezolva.

Reacţia conducerii

Preşedintele Astrei a comentat, la ProX, informaţia lansată în presa din România conform căreia Edi Iordănescu a cerut în acest moment rezilierea contractului: „Nu e nimic adevărat, Edi mai are contract încă un an din vară. E supărat din cauza rezultatului pe care l-am avut la Craiova, dar nu a olicitat conducerii rezilierea contractului. Noi ne dorim să fim între primele trei locuri, dar suntem conştienţi că avem o echipă nouă”.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.