EXCLUSIV - Ofertă de 3 milioane € pentru Dorin Rotariu. Cu ce se alege Dinamo dacă îl vinde pe fotbalistul de 18 ani?

4 ian 2014 21773 afişări Liga 1
EXCLUSIV - Ofertă de 3 milioane € pentru Dorin Rotariu. Cu ce se alege Dinamo dacă îl vinde pe fotbalistul de 18 ani?

Au început să curgă ofertele pentru Dorin Rotariu. Celtic a fost prima formaţie care şi-a manisfestat interesul pentru puştiul dinamovist , iar apoi, Manchester United a pus ochii pe nepotul lui Iosif  Rotariu. În ultima săptămână din 2013, la sediul clubului a apărut o nouă ofertă concretă pe adresa elevului lui Flavius Stoican. ProSport a aflat că celor din "Ştefan cel Mare" le-au fost oferite trei milioane de euro pentru a-l ceda pe mijlocaşul de bandă, însă, cel puţin pentru moment, oficialii dinamovişti nu au acceptat oferta. Contactat telefonic în urmă cu câteva minute, Ionuţ Negoiţă nu a vrut să discute pe marginea acestui subiect. În urmă cu doar câteva zile, chiar înaintea Revelionului, acţionarul majoritar al „câinilor” a dat asigurări că fotbalistul nu va pleca din „Ştefan cel Mare” mai devreme de finalul acestui sezon.

Câţi bani ia Dinamo? Firma lui Iancu deţine drepturi federative, fraţii Becali au un cuvânt greu de spus.

Dacă Dinamo l-ar vinde acum cu trei milioane de euro sau pe viitor, cu mai mulţi bani, jumătate din sumă va fi încasată de SC Politehnica Timişoara SA, 50 % din drepturile federative ale fotbalistului fiind trecute pe societatea care aparţine de Marian Iancu şi care în acest moment se află în stare insolvenţă.  

În vara anului trecut, Dorin Rotariu a plecat de la Dinamo la Vaslui, echipă la care unchiul său era instalat antrenor secund. Atunci în vârstă de 17 ani, fotbalistul a fost readus în „Ştefan cel Mare”, chiar dacă salariul oferit de Adrian Porumboiu era mult mai mare. Din câte se pare, în spatele revenirii sale în „Groapă” s-a aflat Victor Becali, impresarul jucătorului, cel care a transmis că pentru Roti, Dinamo ar fi o rampă de lansare multa mai bună pentru un campionat puternic. De altfel, fraţii Becali au fost cei care au avut grijă de Rotariu încă din momentul în care puştiul a fost adus la grupele de juniori ale lui Dinamo, în trecut, Victor şi Ioan Becali asigurându-i un apartament în care să locuiască. În aceste condiţii, transferul lui Rotariu nu se va face fără cuvântul fraţilor Becali, cei care la rândul lor vor încasa o parte din suma de transfer.


Am avut o ofertă bună pentru Dorin Rotariu, însa nu am luat-o in considerare. Interesul lui Manchester United pentru el este sută la sută real, dar nu putem vorbi acum despre un transfer al lui. Rotariu trebuie să mai stea o perioadă la Dinamo, să facă performanţă, după care se va putea gândi şi la o plecare în strainatate

Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo- pentru DigiSport (30 decembrie)


250.000de euroeste suma minimă pe care o poate încasa Marian Iancu în cazul în care Dinamo îl va vinde pe Dorin Rotariu, în contract fiind stipulat că roş-albii nu îi pot oferi mai puţin de atât, chiar dacă l-ar vinde cu mai puţin de jumătate de milion de euro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.