EXCLUSIV | Edi Iordănescu: ”Am vorbit cu Gigi, dar FCSB a luat o decizie bună. Teja e un antrenor pasionat!”. Ce spune despre trecerea pe banca lui Gaz Metan

26 dec 2018 8216 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Edi Iordănescu: ”Am vorbit cu Gigi, dar FCSB a luat o decizie bună. Teja e un antrenor pasionat!”. Ce spune despre trecerea pe banca lui Gaz Metan

Mihai Teja este noul antrenor al FCSB-ului, mutarea fiind confirmată în cursul zilei de marţi de către finanţatorul clubului. Gigi Becali a mărturisit că a discutat cu mai mulţi antrenori înainte de a face alegerea, nominalizându-i pe Dan Alexa şi Mihai Teja, însă finanţatorul a ocolit subiectul Edi Iordănescu, un alt antrenor despre a cărui venire la FCSB s-a scris în ultima perioadă. ProSport a discutat cu fiul fostului selecţioner despre posibilia trecere a acestuia la Gaz Metan, subiect prezentat de ziarul nostru în urmă cu patru zile, discuţie care a atins şi relaţia cu FCSB.

Domnule Iordănescu, s-a scris despre posibila venire a dumneavoastră la FCSB. Însă alegerea a fost Mihai Teja, antrenor în locul căruia sunt indicii că vă veţi duce.
FCSB a luat o decizie foarte bună. Pe Mihai îl ştiu de peste 25 de ani, e un băiat cu un caracter deosebit, o educaţie exemplară şi e un antrenor foarte pasionat, e bine pregătit şi inteligent. Sunt sigur că poate avea succes, dacă va avea şi susţinerea totală a lui MM sigur va avea o şansă în plus.

Nu aţi răspuns la întrebarea despre Mediaş.
Răspund acum. Eu mă cunosc foarte bine cu oamenii de acolo. Sunt oameni serioşi, de cuvânt, au început foarte bine campionatul, dar pe final s-au stins. Totuşi, dacă reuşesc să păstreze mediul creat, au şanse pentru performanţă şi în viitor. În ceea ce mă priveşte, e prematur să spun ceva concret despre o colaborare. Vedem.

N-aţi participat la negocieri concrete pentru a merge la FCSB, aşa cum s-a tot scris?
Am vorbit cu Gigi. Am vorbit de sărbători, am discutat mai multe lucruri, dar a fost o discuţie privată şi aşa va rămâne.

Recent, în ProSport, le-aţi dat colegilor mei o declaraţie din care reieşea faptul că nu prea vă potriviţi la FCSB. Mă refer la faptul că vorbim despre un club în care libertatea antrenorului are nişte limite clare.
Gigi mă cunoaşte foarte bine, atât ca om cât şi ca antrenor. Eu îl respect şi nu l-am judecat niciodată pentru cum îşi administrează clubul şi banii. Nu e problema mea, dar asta nu înseamnă că eu trebuie să ajung neapărat acolo în viitor. Totul e posibil, dar de schimbat nu pot să mă schimb. Am stilul şi ideile mele şi ţin de ele cu orice risc. Mereu am respectat foarte mult patronii şi conducătorii cluburilor, dar eu nu pot să fiu un simplu spectator la selecţie, la strategia care se face şi în mod special la latura tehnică. Sunt multe lucruri la care e normal ca cei din conducere să aibă ultimul cuvând, totuşi partea tehnică trebuie să rămână la specialistul tehnic.

Revin la întrebarea despre Gaz Metan cu o completare: e posibil să reveniţi din iarnă în Liga 1?
Mi-am dorit o pauză până în iarnă şi mi-am asumat-o. Din iarnă aş vrea să antrenez, dar dacă nu voi găsi mediul şi condiţiile pe care le caut, prefer să mai aştept. Ştiu că mulţi conducători cu care am vorbit şi mi-au propus colaborări în ultima perioadă, m-au judecat pentru stilul meu. Dar prefer să rămân amic cu cineva decât să merg în orice condiţii şi apoi să ne despărţim în certuri. Dacă simt că nu îmi pot asuma obiectivele, prefer să spun pas.

Conducătorii din Liga 1 excelează la capitolul obiective nerealiste. E cam greu să vă potriviţi în condiţiile astea, nu?
Ce am spus mai devreme e modul în care gândesc, dar asta nu înseamnă că nu sunt ancorat în realităţile fotbalului românesc şi că resping competiţia noastră. Am avut rezultate aici şi pot avea şi în viitor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.