EXCLUSIV | Becali, ia-ţi notiţe! Cum îi făcea schimbările Berlusconi lui Ancelotti la Milan: "Dacă spunea ceva, nu mai ajungea niciodată Carlo la Real Madrid! Totul se făcea cu discreţie. Unii se cred mai mult decât alfa şi omega"

26 oct 2018 4905 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Becali, ia-ţi notiţe! Cum îi făcea schimbările Berlusconi lui Ancelotti la Milan: "Dacă spunea ceva, nu mai ajungea niciodată Carlo la Real Madrid! Totul se făcea cu discreţie. Unii se cred mai mult decât alfa şi omega"

Silvio Berlusconi a preluat AC Milan în 1986 şi a condus echipa 31 de ani în care a câştigat 29 de trofee, cinci dintre acestea fiind Liga Campionilor. Din 2001 în 2009 pe bancă a stat marele Carlo Ancelotti, dar antrenorul a simţit pe pielea lui dictatura patronului, care îi făcea schimbările la pauză. Dar, totul era discret. La ProSport LIVE, Adrian Porumboiu, a dezvăluit totul şi i-a atras atenţia lui Gigi Becali asupra modului în care ar trebui să se comporte cu Dică.

"Cu scuzele de rigoare...înţeleg libertatea ca fiind libertate, ori e ori nu. Semilibertate nu există (n.red. - referire la declaraţia lui Dică - "dacă voi avea libertate mai mare, cred că voi reuşi să fac mai multe lucruri"). M-am implicat şi eu la echipă, nu m-a enervat niciun antrenor, dar trebuie să ai o delicateţe. Peste tot sunt discuţii cu antrenorul pe marginea a ceea ce urmează să se întâmple, e clar, însă trebuie să-i laşi şi lui o portiţă. Unii epatează, unii cred că sunt mai mult decât alfa şi omega", a declarat Adrian Porumboiu la ProSport LIVE.

Fostul patron al celor de la FC Vaslui a dat şi un exemplu concret, menit să-l facă pe Gigi Becali să înţeleagă cum ar trebui să se comporte cu Dică astfel încât tehnicianul să nu se mai simtă umilit în public: "Am fost observator la Milan - Barcelona şi ca observator de arbitri am stat chiar în faţa lui Berlusconi, pe rândul din faţă. Era Ancelotti antrenor, iar la la pauză Berlusconi i-a zis lui Adriano Galliani (n.red. - vicepreşedintele lui Milan) schimbările. Nici nu trebuia să ştii vreo limbă străină ca să înţelegi ce se întâmplă. Era foarte clar. Doar îţi trebuiau urechi să auzi. A fost exact cum a spus Berlusconi. Dar, nimeni nu a zis apoi că a făcut patronul.

Totul se făcea cu discreţie. Păi, dacă a doua zi spunea că el a făcut treaba asta, Ancelotti nu mai era niciodată atât de mare. Nu-l mai lua niciodată Real Madrid. Şi Perez la Real se implică...discuta şi cu renumitul Zidane în privinţa anumitor jucători. E firesc, dar nu să-i ştirbeşti autoritatea antrenorului".

Recent, Gigi Becali a recunoscut în direct la Digi Sport că intervine la echipă, iar Nicolae Dică nu poate opune rezistenţă: "Vă spun adevărul, că să nu mai ocoliţi! Niciodată nu mă supăr când cineva spune adevărul. Dică a spus adevărul. Cum adică repercusiuni? Eu sunt genul care pedepsesc oamenii când spun adevărul? Omul are dreptate, nu e lăsat de mine, de aia face ce face. N-are omul nicio vină. Cum să-l dau afară pe Dică dacă sunt vinovat eu? Nu-mi amintesc (n.r întrebat dacă el a ordonat schimbarea lui Tănase)

Dacă el alege să plece, să plece! Eu nu vreau să se aleagă praful. Aşa am lucrez eu. Toţi specialiştii, de la antrenori, preşedinţi, conducători, au intrat în faliment. N-are rost să spun ceea ce fac eu. Doar atât spun: Dică nu e vinovat şi nu-l dau afară. Îmi reproşez eşecul din seara asta. Nu e vinovat Dica, sunt vinovat eu! Vreţi să ştiţi mai mult?"

Supărat pe rezultatul de la Craiova şi pe situaţia în care a ajuns, Dică a decis că e momentul să nu mai tacă. A cerut "libertate mai mare", considerând că doar aşa va reuşi să dreagă situaţia: "Nu mă tem. Muncesc mult, ştiu ce fac, iar uneori se întâmplă să nu iasă cum îşi doreşte patronul. În continuare, dacă voi avea o libertate mai mare, cred că voi reuşi să fac mai multe lucruri", a declarat Nicolae Dică, la conferinţa de presă de după a doua înfrângere consecutivă în Liga 1 Betano, scor 2-1 cu Craiova. În runda precedentă, FCSB a cedat în faţa Concordiei Chijana, scor 1-0. Urmează meciul cu FC Voluntari, care după revenirea lui Andone în iarbă a prins aripi şi a demolat Chiajna, cu 4-0.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.