EXCLUSIV | Antrenorul cu care Craiova poate începe hegemonia în Liga 1: "CFR şi FCSB să-şi ia adio de la titlu! E cel mai bun, peste Dan Petrescu şi peste Contra"

15 apr 2019 22458 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Antrenorul cu care Craiova poate începe hegemonia în Liga 1: "CFR şi FCSB să-şi ia adio de la titlu! E cel mai bun, peste Dan Petrescu şi peste Contra"

Unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Devis Mangia (44 de ani), Adrian Porumboiu (68 de ani) nu-l plânge pe italianul demis astăzi de Craiova şi îi dă un sfat preţios lui Mihai Rotaru: Eugen Neagoe (51 de ani) e antrenorul care poate aduce titlul în Bănie.

De-a lungul timpului, fostul mare arbitru l-a criticat în mai multe rânduri pe Mangia, iar plecarea italianului e văzută drept un pas logic. Marele minus al lui Mangia? Lipsa experienţei pentru a duce o luptă la titlu cu CFR şi FCSB: "Drum bun lui Mangia, Craiova nu a pierdut nimic! Avea totul să câştige campionatul, de la fani la lotul de jucători, dar nu avea experienţă. Acum trebuie să pună un antrenor bun", a declarat Adrian Porumboiu pentru ProSport.

"Dacă vine Neagoe, CFR şi FCSB să-şi ia adio de la titlu"

Surprinzător sau nu, Porumboiu este un mare admirator al lui Eugen Neagoe, antrenorul lui Sepsi care se află în capul listei de posibili înlocuitori ai lui Mangia pe banca tehnică a Craiovei. Fostul patron de la Vaslui e sigur că aducerea olteanului e varianta perfectă, care ar putea face din Craiova adevărata forţă a Ligii 1 Betano, peste CFR şi FCSB. Argumentele? Ia cuvântul Adrian Porumboiu: "Cel mai potrivit ar fi Eugen Neagoe, e cel mai bun antrenor român după Victor Piţurcă. Dacă Rotaru face mutarea asta, e băiat deştept. Neagoe e foarte bun, vine cu Tandia şi cu Florin Ştefan, Craiova se poate autodepăşi cu el. E oltean, ştie spiritul de acolo, iar Piţurcă i-a dat aripi, pentru că e mare lucru să-ţi faci ucenicia lângă un antrenor mare precum Piţurcă, Lucescu sau Iordănescu. Dacă vine, CFR şi FCSB să-şi ia adio de la titlu! De ce? Neagoe e super-super! Uitaţi-vă ce a făcut la Sepsi, a jucat atât timp fără un atacant clasic, la Iaşi s-a descurcat iarăşi foarte bine. Eu îl văd cel mai bun antrenor român, peste Dan Petrescu şi peste Cosmin Contra. Hagi nu, el e altceva, e manager, nu antrenor! Dacă vine, le mai trebuie încă un stadion".

"Cârţu să rămână supervisor, vede foarte bine jocul din tribune. Niciodată nu e târziu, iar Neagoe trebuie adus acum, pentru că orice altă variantă e doar una ajutătoare", mai spune Porumboiu.

”În primă fază, el ca antrenor trebuie să analizeze. Să vadă dacă oferta pe care o primeşte este de interes pentru el. Dacă vrea să accepte sau dacă vrea să continue proiectul cu noi. Decizia în primă fază îi aparţine lui şi după aceea vedem şi noi cum ne despărţim, dacă e cazul. Nu avem ce discuta deocamdată. Dacă primeşte oferta trebuie să se consulte cu noi, să vedem ce facem”, a spus, luni, pentru ProSport, Janos Bokor, managerul lui Neagoe la Sepsi Sfântu Gheorghe.
 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.