El e debutantul care a spart topurile. Mărturisirea "pitbullului" care-şi dă viaţa pe teren cum o făcea Gennaro Gattuso. “Am ajuns unde doar eu am visat”

Joi, 13:18 2338 afişări Liga 1
El e debutantul care a spart topurile. Mărturisirea "pitbullului" care-şi dă viaţa pe teren cum o făcea Gennaro Gattuso. “Am ajuns unde doar eu am visat”

Cosmin Contra are şi câştiguri, după întâlnirile cu Spania şi Malta, care i-au făcut pe mulţi să-l critice.

Selecţionerul l-a debutat pe Mihai Bordeianu, la 27 de ani, acesta fiind titular în meciul cu Malta. Jucătorul CFR-ului a avut parte de un debut aşa cum îşi dorea. A fost cel mai activ fotbalist din echipa României, fiind primul în 7 topuri, după statistica oferită de InStat, iar în clasamentul general a avut al treilea Index, în spatele lui Puşcaş şi Cicâldău.

Mijlocaşul defensiv a fost cel mai ofensiv

Fotbalistul transferat de CFR în sezonul trecut de la FC Botoşani a fost neaşteptat de ofensiv cu Malta, cu toate că rolul său în teren este de mijlocaş defensiv. Bordeianu a avut cele mai multe participări la faze ofensive, cele mai multe acţiuni de atac reuşite şi a reuşit cel mai bun procentaj de pase.

Şi din punct de vedere defensiv mijlocaşul CFR-ului a fost primul în topuri. Bordeianu a avut cele mai multe dueluri câştigate, cele mai multe deposedări reuşite şi cele mai multe recuperări. A fost meciul la care a visat întotdeauna jucătorul care în urmă cu 5 ani era împrumutat de FC Botoşani la Dorohoi, în Liga 3. Momentul intonării imnului a fost cel mai emoţionant pentru el. “Nu ştiu dacă aş putea descrie în cuvinte ce am simţit. E o mândrie să-ţi cânte imnul şi orice copil, când se apucă de fotbal, îşi doreşte asta. Mă gândeam că după toate lucrurile pe care le-am trăit, am ajuns unde doar eu am visat uneori”, a spus Bordeianu, convins că Dan Petrescu i-a schimbat cursul carierei: “Sunt sigur de asta. Am venit la un club cu jucători profesionişti, de calitate, cu obiective mari şi asta te schimbă ca jucător”.

Top 3 tricolori, cu Malta:

  • Puşcaş    303    Index InStat    
  • Cicâldău    299
  • Bordeianu    295

Statisticile în care Bordeianu a fost pe primul loc, în meciul cu Malta, conform InStat:

  • Cele mai multe participări la faze ofensive: 42
  • Cel mai bun procentaj de pase: 92%
  • Cele mai multe acţiuni reuşite: 90
  • Cele mai multe acţiuni de atac reuşite: 78
  • Cele mai multe dueluri câştigate: 12
  • Cele mai multe deposedări reuşite: 3
  • Cele mai multe recuperări: 10
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.