Decizie şocantă | ”Stadionul Ilie Balaci” nu a primit aprobarea Consiliului Local Dr. Tr. Severin! Fostul antrenor al AS Drobeta a fost, măcar, declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al Severinului! Primarul cere dezbatere publică!

30 oct 2018 5432 afişări Liga 1
Decizie şocantă | ”Stadionul Ilie Balaci” nu a primit aprobarea Consiliului Local Dr. Tr. Severin! Fostul antrenor al AS Drobeta a fost, măcar, declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al Severinului! Primarul cere dezbatere publică!
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Consilierii locali din aparatul administrativ al Municipiului Drobeta Turnu Severin nu au votat, în sedinţa de marţi, ca Stadionul Municipal din localitate să poarte denumirea regretatului Ilie Balaci.

În sezonul 1989-1990, Balaci a fost antrenor-jucător la AS Drobeta, cu care s-a clasat pe locul secund în Divizia B, la 4 puncte sub Rapid Bucureşti. În acel sezon, echipa severineană a avut cea mai mare medie de spectatori din eşalonul secund. La jocul cu Rapid, câştigat de echipa-gazdă cu scorul de 2-1, au fost 27.000 de plătitori!

În schimb, în şedinţa CL de marţi, Ilie Balaci a fost declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al Severinului, la iniţiativa viceprimarului Daniel Cîrjan!

“Ilie Balaci a fost declarat cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin! Le mulţumesc tuturor consilierilor locali care au aprobat în unanimitate iniţiativa mea de conferire a titlului de cetăţean de onoare post-mortem regretatului Ilie Balaci! Este un semn de recunoştinţă pentru cel care, în sezonul 1989-1990, în calitate de antrenor-jucător la AS Drobeta, a reuşit performanţele cele mai mari pentru fotbalul severinean din ultimii 50 de ani.

Din păcate, iniţiativa unui jurnalist sportiv, pe care eu am îmbrăţişat-o, de a schimba denumirea Stadionului Municipal în Stadionul Ilie Balaci, nu a trecut. Primarul Marius Screciu a zis că vrea mai întâi o dezbatere publică, să vadă dacă locuitorii Severinului sunt de acord cu această modificare. Eu voi susţine acest demers şi nu am înţeles de ce nu s-a aprobat de acum. Am fi putut prelua modelul Târgu Jiu, unde stadionul a fost numit, de câţiva ani, Municipal – Tudor Vladimirescu. Aşa s-ar putea numi şi la Seveirn, daca nu vor doar să se numească Ilie Balaci, măcar să poarte denumirea Municipal – Ilie Balaci”, a declarat Cîrjan, pentru ProSport.

În schimb, primarul Severinului a mai avut o idee: "Propun ca o stradă din Drobeta Turnu Severin să poarte denumirea lui Ilie Balaci. Vrem să facem o consultare publică, în privinţa schimbării denumirii stadionului! Vrem să vedem şi părerea cetăţenilor. Nu pot lua doar eu decizia asta sau consilierii. Severinenii trebuie să voteze".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.