Cutremur în Liga 1! Finanţatorul şi directorul sportiv, OUT de la echipă: "Deficitul este foarte mare. Riscăm să nu luăm licenţa". UPDATE | Replica omului de afaceri

8 ian 2019 33873 afişări Liga 1
Cutremur în Liga 1! Finanţatorul şi directorul sportiv, OUT de la echipă: "Deficitul este foarte mare. Riscăm să nu luăm licenţa". UPDATE | Replica omului de afaceri

Fotbaliştii Politehnicii Iaşi au reluat pregătirile, astăzi, la stadionul ”Emil Alexandrescu”, dar ştirea zilei din Copou vine dinspre Comitetul Director şi nu dinspre vestiarul echipei. Oficialii Politehnicii au anunţat că au restructurat mai multe posturi din administraţie, fără a exemplifica, dar surse ale ProSport susţin că ocupanţii posturilor de director general şi director sportiv ar fi primit deja preaviz. Anunţul a fost făcut de către preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie.

UPDATE Finanţatorul Horia Sabo a intervenit în direct la Digi Sport pentru a vorbi despre situaţia de la Iaşi: "Am aflat din presă, eram la muncă. Eu negociam cu Cobrea şi alţi jucători care n-au avut şansa să joace. Ei vor să joace şi vor să plece. Nu pot sta în calea lor. Negociam condiţiile de plecare. Am aflat din presă informaţia. Legea interzice trecerea pe roşu. Dacă cineva trece pe roşu, suportă consecinţele. Eu cred că nu vor face astfel de gesturi. Calitatea mea de angajat derivă dintr-un contract de asociat şi nu poate fi reziliat unilateral. Există o clauză, care interzice rezilierea. Dacă se trimite o notificare de reziliere unilaterală, nu are valoare juridică. O să mă uit mâine dimineaţă peste conferinţa de presă, dar orice încălcare a regulamentului îmi este favorabilă mie.

Eu mi-am relocat toată viaţa în jurul acestei întreprinderi. Un contract, în România, nu este facultativ. Este obligatoriu. Eu mi-am respectat obligaţiile şi cealaltă parte trebuie să facă acest lucru. N-am venit pentru popularitate, am venit pentru un business. Îmi place să văd suporterii, dar n-am venit pentru popularitate. Este o situaţie de vid managerial. Ieşirea o văd, din păcate, doar în instanţă.

Toţi jucătorii au salariile plătite la zi. Tot staff-ul are salariile plătite la zi. Nu vă pot spune ce se întâmplă cu echipa. Noi putem să încălcăm legea, dar plătim. Vom ajunge în situaţii ridicole. Dacă vor fi jucători semnaţi nelegal, ce se va întâmpla cu jucătorul? În mod normal eu trebuie să iau deciziile, conform contractului."


”Comitetul Director a luat o decizie important şi legală. În urma auditului pe care l-am avut, am constatat că încasările au fost mai mici decât cheltuielile. Ne-a costat foarte mult încadrarea acestor persoane venite la club, iar deficitul este foarte mare. Chiar riscăm să nu luăm licenţa. Legal, am decis să restructurăm mai multe posturi la club, tocmai pentru a nu mai avea cheltuieli atât de mari. Nu vă pot spune în acest moment care sunt aceste posturi, le vom anunţa la momentul respectiv. Sunt posturi pe care noi considerăm că nu le mai putem susţine. Trebuie să urmăm paşii legali, de aceea vă vom anunţa la momentul respectiv”, a declarat preşedintele Adrian Ambrosie.

Surse din cadrul clubului spun că directorul general Horia Sabo, directorul sportiv Tibor Selymes, PR-ul lui Horia Sabo, Aurelian Simion şi tatăl lui Sabo, Laurenţiu Sabo se regăsesc pe lista disponibilizaţilor în urma deciziei Comitetului Director. Aceştia şi alte persoane din cadrul clubului au primit deja un preaviz de 20 de zile, urmând ca după acest termen să se despartă de clubul Politehnica.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.