Cristian Scutariu, despre modul în care Viitorul a injectat viaţă într-un FCSB aproape de comă: ”Te-au umilit graşii, Gică?”

2 sep 2019 20330 afişări Liga 1
Cristian Scutariu, despre modul în care Viitorul a injectat viaţă într-un FCSB aproape de comă: ”Te-au umilit graşii, Gică?”

Mai calm decât în alte rânduri, Gică Hagi ne-a explicat la interviurile de după înfrângerea suferită în faţa FCSB-ului cum la Viitorul nu poţi juca dacă eşti gras. Trimiterea la Eric, culmea - golgheterul campionatului, nu a fost îmbrăcată într-un material plăcut atingerii. A fost brutală, directă, un mesaj clar către brazilianul plin de talent, dar dezbrăcat de voinţă. Nu te joci cu kilogramele în plus, dar uite cum se joacă ele cu tine.

Asta pentru că Hagi, deşi cu un discurs corect, a fost bătut fără drept de apel de o echipă cu mai mulţi graşi. Unul dintre ei, în viziunea lui Becali, a fost improvizaţie în centrul apărării şi a reuşit, la aproape 35 de ani, să fie depăşit o singură dată, la golul lui Iancu. Un alt gras ”cu fundul mare”, după cum singur îşi identifica criticile, a marcat primul gol. Al treilea gras, poate cel mai bun subiect pentru emisiunile de duminică dimineaţă de pe canalele TV care ne prezintă viaţa familiei Kardashian, i-a marcat lui Gică Hagi iubitorul de pătrăţele şi braţe vânjoase golul decisiv la prima atingere de balon după peste 20 de minute de prezenţă pe teren. 

Şi atunci, Gică, cum e cu graşii? Pentru că discursul tău păleşte în faţa realităţii la care ai fost parte pe terenul de la Piteşti. Cum pot graşii să îţi facă echipa, cea mai plăcută ochiului din întregul peisaj românesc, să nu fie capabilă să lege mai mult de trei pase? Cum pot graşii să îl facă pe Boboc, băiat pe care îl recomanzi fotbalului mare, să fie umilit în bandă? Cum apar graşii la finalizare după ce Tîru bărbiereşte mingea trimisă de Panţîru? Acceptăm totul ca fiind un concurs de împrejurări nefericite, ne izolăm în ”azi nu a fost ziua noastră” şi ”şi-au dorit mai mult victoria”? Căutăm explicaţii la Neti Sandu, urmărim vibraţia zilei? Cum explicăm scouterilor care dau târcoale Viitorului faptul că nişte graşi au făcut ”Barcelona României” să iasă din apărare cu mingi lungi, ca niciodată, direct pe nişte atacanţi pe care Soiledis i-a ţinut sub control cu siguranţa unui Ramos în vremurile bine? Parcă graşii nu aveau ce căuta pe teren, nu?

Aceste rânduri nu alimentează, aşa cum probabil veţi crede, speculaţiile unui aranjament. Exclud posibilitatea ca un om care Hagi, cel care vorbeşte despre fotbal cu o pasiune pe care alţii nu o pot atinge nici când işi descriu iubitele, să se preteze la mizerii caracteristice afaceriştilor de doi bani care se perindă prin fotbal şi care văd în ”Asia” şi alte înţelesuri decât fosta trupă de muzică uşurică din perioada Atomic TV. Însă mă declar profund iritat de lipsa de explicaţii din partea omului care a reuşit să ne facă să vedem fotbal, după mulţi ani, în Liga 1. 

Te-au umilit graşii, Gică? Păi, în cazul ăsta, Eric ar trebui să fie scris cu marker permanent pe tabla pe care îţi desenezi primul ”11” la meciurile următoare! 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.