CFR Cluj are cea mai bună apărare, dar face o schimbare în compartimentul defensiv. Decizia lui Conceicao

29 ian 2019 4821 afişări Liga 1
CFR Cluj are cea mai bună apărare, dar face o schimbare în compartimentul defensiv. Decizia lui Conceicao

Campioana lui Conceicao a avut un parcurs aproape perfect în amicale, bifând 3 victorii şi un egal, în Turcia, cu adversari nu chiar comozi. CFR îşi prelungeşte astfel seria de invicibilitate. N-a pierdut din septembrie, de la partida cu Viitorul, dar chiar şi aşa Toni Conceicao pregăteşte schimbări în echipă pentru ultima parte a campionatului.

Cea mai evidentă schimbare care reiese din meciurile amicale este în zona defensivă. O decizie neaşteptată, din moment ce clujenii au cea mai bună apărare din campionat, cu doar 12 goluri încasate. Cuplul de fundaşi centrali din majoritatea partidelor din Liga 1 va fi schimbat. Acolo va juca maghiarul Adam Lang, în locul lui Andrei Mureşan. Lang a început titular în trei din cele patru partidele amicale şi a reuşit şi un gol. Vinicius a fost şi el titular în trei jocuri, cei doi făcând cuplu în ultimele două partide. Fostul internaţional al Ungariei a fost adus şi în vară, dar evoluţiile nesatisfăcătoare l-au determinat pe Conceicao să-l treacă pe bancă, după etapa a 11-a. Dezavantajat va fi Andrei Mureşan, care a participat la 9 victorii în acest campionat, reuşind şi un gol şi o pasă decisivă.

Ioniţă, pariu şi pentru Conceicao

Pe lângă mutarea cu Lang în centrul defensivei, Conceicao gândeşte şi mai multe variante pentru mijlocul terenului. Una dintre ele este şi Alex Ioniţă, fotbalistul care a costat aproape 2 milioane de euro şi care încă n-a reuşit să se impună. Antrenorul portughez pare dispus să mizeze mai mult pe Ioniţă, în ultima parte a campionatului. Acesta a fost titular în spatele vârfului, la amicalele cu Vorskla şi Ludogorets şi ar putea apărea mai des în prima echipă a CFR-ului.

Şi Bordeianu pare că i-a câştigat încrederea lui Conceicao. Acesta a profitat de faptul că Hoban vine după o accidentare lungă, iar Culio a ajuns mai târziu în cantonament. A fost titular în toate partidele din pregătire şi pare profilul de jucător căutat de Conceicao. Cel puţin în primele etape din 2019, pare închizătorul CFR-ului, alături de care Djokovic are mai multă libertate pentru a urca în atac.

Ganea şi Petrila, surprizele pentru final

La capitolul câştiguri după cantonamentul din Antalya pot fi trecuţi puştii Cristi Ganea (19 ani) şi Claudiu Petrila (18 ani). Fiul lui Ionel Ganea a intrat în toate amicalele şi a reuşit un gol şi o pasă decisivă. Evoluţii remarcate pentru cel care ar putea fi debutat şi în campionat de Conceicao. Ganea poate fi o variantă bună şi pentru sezonul viitor, când echipele din Liga 1 vor fi obligate să folosească doi jucători sub 21 de ani, în acelaşi timp. O altă promisiune este şi Petrila. Cu evoluţii apreciate şi aport important pe faza ofensivă, atunci când a fost folosit, mijlocaşul de bandă pare una dintre primele rezerve şi pentru campionat.

Amicale CFR în Turcia:

CFR - Vorskla 0-0

Arlauskis - Manea, Lang, Mureşan, Camora - Djokovic, Bordeianu - Deac, Ioniţă, Omrani - Ţucudean

Rezerve utilizate: Petrila, Costache, Ganea, Petrus, Peteleu, Păun, A. Rus.

CFR - FC Zurich 2-1 (Păun, Lang)

Arlauskis - Manea, Mureşan, Vinicius, Camora - Djokovic, Bordeianu - Deac, Omrani, Păun - Ţucudean

Rezerve utilizate: Petrila, Ioniţă, Fernandez, Ganea, Costache, Bordeianu, Petrus, Ispas

CFR - Ludogoreţ 2-0 (Lang, Ganea)

Fernandez - Manea, Lang, Vinicius, Camora - Djokovic, Bordeianu - Deac, Ioniţă, Omrani - Ţucudean

Rezerve utilizate: Arlauskis, Culio, Păun, Peteleu, Mureşan, Petrila, Costache, Ganea, Alex Petruş

CFR - Trencin 4-2 (Ţucudean, Omrani, Deac, Culio)

Arlauskis - Manea, Lang, Vinicius, Camora - Djokovic, Bordeianu - Deac, Păun, Omrani - Ţucudean

Rezerve utilizate: Mureşan, Peteleu, Culio, Ioniţă, Costache, Petrila, Hoban, Males, Ganea, Potra, Ionuţ Rus

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.