Cererea de eliberare pe cauţiune a lui Penescu a fost respinsă

27 mai 2009 24 afişări Liga 1
Cererea de eliberare pe cauţiune a lui Penescu a fost respinsă Cererea de eliberare pe cauţiune a lui Cornel Penescu a fost respinsă de Tribunalul Argeş

Magistraţii Tribunalului Argeş au respins, miercuri, cererea de eliberare pe cauţiune a finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, în timp ce cererea de eliberare pe cauţiune a directorului Pic, Liviu Făcăleaţă, va fi judecată la o altă dată, la solicitarea acestuia, informează MEDIAFAX.

Magistraţii au respins ca neîntemeiată cererea de eliberare pe cauţiune a lui Penescu. Avocaţii acestuia au formulat recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Piteşti.

Directorul societăţii Pic, Liviu Făcăleaţă, i-a anunţat pe magistraţi că îşi retrage cererea de eliberare pe cauţiune, motivând că nu doreşte ca această solicitare să fie judecată în aceeaşi zi în care se judecă şi cererea de eliberare pe cauţiune a finanţatorului FC Argeş.

Liviu Făcăleaţă a susţinut că va depune din nou cererea de eliberare pe cauţiune, pentru a fi judecată la o altă dată.

Marţi, magistraţii Tribunalului Argeş au fixat la 200.000 de lei cauţiunea în cazul finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, şi la 15.000 de lei cauţiunea pentru preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi pentru directorul Pic, Liviu Făcăleaţă. Familia lui Cornel Penescu a achitat suma de 200.000 de lei, fixată de către magistraţi, iar avocaţii lui Liviu Făcăleaţă au depus, de asemenea, suma necesară cauţiunii, respectiv 15.000 de lei.

În cazul lui Gheorghe Constantin, cererea de eliberare pe cauţiune va fi judecată de Tribunalul Argeş vineri.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest pentru cel puţin 30 de zile.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.