”Cel mai bun antrenor de la Faci Ce Spune Becali”. Cristian Scutariu, despre noul mod în care Nicolae Dică este umilit public

13 mar 2018 13823 afişări Comentează şi tu Liga 1
”Cel mai bun antrenor de la Faci Ce Spune Becali”. Cristian Scutariu, despre noul mod în care Nicolae Dică este umilit public

foto: Mediafax

Recunosc, am greşit în clipa în care credeam că am argumentat suficient ideea conform căreia Nicolae Dică e unul dintre cei mai slabi antrenori din istoria recentă a FCSB-ului. Credeam că unul care nu poate să se impună în clasament deşi are cel mai valoros lot, de departe, trebuia dat afară de prin octombrie. Mai credeam că omul care trăieşte din execuţiile vedetelor nu se poate pretinde antrenor de Liga 1 şi, în fine, bănuiam că cel de pe banca singurei echipe din Liga 1 fără o schemă la fazele fixe ar trebui să se ceară singur afară. Cât mă înşelam!

Nicolae Dică este cel mai bun antrenor de la şi pentru FCSB, în cazul de faţă Faci Ce Spune Becali! Dacă Reghecampf îl mai păcălea pe patron, dacă Rădoi i se împotrivea, dacă Gâlcă îl sfida, Dică nu opune nici cea mai mică rezistenţă. E victima perfectă, e o puştoaică îmbrăcată sumar noaptea în Skid Row, e un puşti de 12 ani cu iPhone X pe Iacob Andrei din Bucureşti. 

Lăsând la o parte aspectele tehnico-tactice, Nicolae Dică e repetent fără drept de reprimire şi la gestionarea vestiarului. ProSport scria în septembrie cum Budescu, jucătorul vedetă, făcea circ atunci când era dat afară din antrenament. Îl suna pe patron, îşi ameninţa antrenorul şi, supriză, era primit înapoi! În urmă cu doar câteva zile, jurnalistul Decebal Rădulescu a prezentat un alt episod în care umbra de autoritate pe care, chipurile, ar mai avea-o Dică a fost călcată în picioare de ghetele cu noroi şi zăpadă murdară. Tot Budescu, tot la antrenamente, de data asta micşorându-le numărul pentru că, evident, ”avem şi noi familii, Nic!”.

Nic! Şi noi avem familii! Noi, telespectatorii! Ăştia care îţi facem existenţa posibilă, noi cei care plătim cablu TV la Digi şi la Telekom şi, implicit, facem posibilă existenţa Ligii 1 peste limita falimentului. Noi cei care cotizăm la companiile ale căror logo-uri le ai lipite cu adeziv pe treningul de la FCSB. Avem şi noi familii şi ne-am săturat să ne vadă trişti pentru că asistăm la cea mai evidentă şi umilă formă de sclavie. Nici măcar modernă. Doar sclavie.

P.S. Îmi cer scuze anticipat dacă am deranjat generaţia UEFAntastică! Noul val cu principii solide şi sănătoase care înţelege să susţină normalitatea certând presa pentru că subliniază atitudinea umilă a lui Dică, nu criticând aspru biciul lui Becali de pe spatele antrenorului.

 
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.