Antrenorul echipei anchetate de FRF pentru cel mai mare scandal cu meciuri trucate: "Jur cu mâna pe Biblie că nu am jucat la pariuri!". Ion Viorel acuză "răzbunarea unui prieten" şi ameninţă cu judecata

23 nov 2015 4963 afişări Liga 1
Antrenorul echipei anchetate de FRF pentru cel mai mare scandal cu meciuri trucate: "Jur cu mâna pe Biblie că nu am jucat la pariuri!". Ion Viorel acuză "răzbunarea unui prieten" şi ameninţă cu judecata
  • Viorel Ion, antrenorul Gloriei Buzău, echipă care face obiectul celei mai mari anchete FRF privind trucarea mai multor meciuri din Liga 2 în vederea obţinerii unor bani din pariuri, au fost audiaţi de Comisia de Disciplină.
  • Prezent luni la sediul federaţiei alături de secundul Marian Roşu şi de Dan Tulpan, preşedintele Gloriei Buzău, amândoi implicaţi, de asemenea, în dosarul deschis de Comisia de Integritate, Ion Viorel a negat orice legătură şi e gata să jure cu mâna pe Biblie că nu a jucat la pariuri, deşi datele din dosar spun altceva. Mai mult, e gata să-l dea în judecată pe şeful Departamentului de Integritate al FRF, pe care-l acuză că i-a învăţat pe jucători ce să declare în faţa Comisiilor.

La începutul lunii, cel mai mare scandal legat de trucarea unor meciuri pentru pariuri lovea lumea fotbalului românesc. La câteva zile de la tragedia din Colectiv, ProSport anunţa că Gloria Buzău este bănuită de Comisia de Integritate a FRF că ar face parte dintr-o mafie transfrontalieră care are ca scop trucarea meciurilor în vederea obţinerii unor sume de bani din pariuri. Dovezile şi mărturiile îi incriminează în principal pe Ion Viorel şi Dan Tulpan, antrenorul şi, respectiv, preşedintele clubului Gloria Buzău, din Seria I a Ligii 2, aceştia făcând însă parte dintr-un angrenaj uriaş, care mai cuprinde mafioţi turci, dar şi antrenori, conducători de club şi zeci de jucători români. Reţeaua ar fi trucat nenumărate partide oficiale şi amicale, 10 dintre ele făcând obiectul annchetei se focalizează pe perioada iulie 2014 – mai 2015.

Ajuns la trei săptămâni de la izbucnirea scandalului în faţa Comisiei de Disciplină, Ion Viorel, cel bănuit, printre altele, că ar fi ţinut şedinţe în care jucătorilor nu le era permis accesul cu telefonul şi ar fi transmis de pe margine care sunt momentele în care echipa sa trebuie să primească gol, are o variantă cu totul şi cu totul diferită faţă de cea a anchetatorilor. Pentru cel poreclit "Vioară", scandalul nu este decât rezultatul răzbunării unui apropiat al Gloriei Buzău către care echipa ar avea datorii mari, iar el este şantajat de foşti fotbalişti ai clubului cărora nu le-au mai fost prelungite contractele, informează digisport.ro.

Strigă "Romică, ne-am nenorocit!" când echipa lui marchează, dar jură cu mâna pe Biblie că nu a jucat la pariuri!

Scenariul iniţial al meciului Voluntari - Gloria Buzău din 18 aprilie 2015 era, potrivit datelor din anchetă, 2-0 la pauză, 3-0 la final. Ion Viorel i-ar fi atras atenţia jucătorului său Mugurel Dedu: "Cei de la Voluntari sunt prietenii noştri, trebuie să câştige". Dar, pentru că n-a fost şi el informat, buzoianul Alexandru Marian Ioniţă a marcat în minutul 41 un gol neprevăzut. Reuşita a generat o reacţie de-a dreptul distractivă din partea lui Ion Viorel, care a ridicat braţele în aer, mimând bucuria, în timp ce-i striga „secundului“ Bunică, aflat pe banca de rezerve: "Romică, ne-am nenorocit!". În aceste condiţii, antrenorul buzoian afirmă că nu are nicio legătură cu scandalul şi că în viaţa lui nu a jucat la pariuri. Este chiar gata să jure cu mâna pe Biblie că nu s-a apropiat de astfel de activităţi: "Este uşor de verificat şi cred că am fost verificat până în pânzele albe. Nu am jucat, nu am intrat în viaţa mea într-o casă de pariuri. Nu am cont, nici familia, nici nimic. Bine, se poate paria şi prin intermediari, să spunem...Nu! Deci jur cu mâna pe Biblie că nu am jucat niciodată la pariuri sportive şi cu asta cred că am spus tot", a declarat Ion Viorel la ieşirea de la audieri.

O fire religiosă, Ion Viorel este cunoscut la echipele pe care le-a antrenat pentru obiceiul de a aduce icoane în vestiar înaintea meciuluir. Surse din cadrul clubului Gloria Buzău susţin că la partidele care figurează pe lista Comisiei de Integritate a FRF antrenorul lăsa acasă obiectele de cult.

Mai mult, antrenorul de 48 de ani ameninţă că îl va da în judecată pe Costin Negraru, şeful Departamentului de Integritate al FRF, pe care îl acuză că i-ar fi învăţat pe fotbaliştii Gloriei, audiaţi şi ei, ce să spună în faţa Comisiei.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.