"Am făcut sesizare la poliţie. Cineva se foloseşte de identitatea mea". Ionel Ganea, scos din sărite de o reţea de socializare. Câţi utilizatori Facebook sunt în România

26 ian 2019 3629 afişări Liga 1
"Am făcut sesizare la poliţie. Cineva se foloseşte de identitatea mea". Ionel Ganea, scos din sărite de o reţea de socializare. Câţi utilizatori Facebook sunt în România

Ionel Ganea (45 de ani), fost atacant al naţionalei şi actual antrenor, nu e un împătimit al reţelelor de socializare, însă prietenii îl tachinează deseori cu postările pe care i le văd pe facebook, pe un cont fals.

În mediul virtual, profilul lui Ionel Ganea a adunat aproape 5.000 de prieteni, dar un utilizator al reţelei de socializare realizează, dacă analizează postările, că ceva e putred pe 'wall'. Dacă iniţial a trecut cu vederea peste informaţiile pe care i le furnizau prietenii despre updatările făcute de userul inventiv, Ganea (45 de selecţii / 19 goluri) s-a hotărât să ia măsuri. "Am făcut sesizare la poliţie, durează procedurile. Cineva se foloseşte de identitatea mea, nu este contul meu", precizează, pentru ProSport, Ionel Ganea.

Dintre cei aproape 5.000 de prieteni virtuali pe facebook, mulţi dintre ei fac parte din lumea fotbalului, persoane cu conturi care chiar le aparţin.

  • În 2017, Facebook a anunţat că două miliarde de utilizatori folosesc în mod regulat aplicaţia care s-a transformat în ultimii ani dintr-un proiect dezvoltat în colegiu în cea mai mare reţea de socializare din lume, potrivit Reuters.
  • Facebrands.ro scria în 2017 că 9,6 milioane de români folosesc Facebook.

Facebook a fost creat în 2004

Facebook este un site web de tip reţea de socializare din Internet, creat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar şi persoane încă necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite reţele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această reţea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite iniţial odată cu completarea formularului de înscriere conţinând o serie întreagă de întrebări personale. În prezent (noiembrie 2015) site-ul facebook are circa 1.44 mild. membri în toată lumea. Apreciat a fi al doilea site social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.

Creat iniţial la Harvard, SUA, facebook era la origine o reţea socială cu circuit inchis pentru studenţii acestei universităţi; ulterior ea s-a deschis şi altor universităţi americane. La început verificarea apartenenţei la universitate se făcea prin adresa de poştă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 reţeaua este deschisă tuturor.

În primele nouă luni din anul 2010 facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari.

În România facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 şi 2,4 milioane în ianuarie 2011. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de facebook.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.