AFAN a conceput Codul de conduită în lupta cu Mafia pariurilor

14 aug 2015 489 afişări Liga 1
AFAN a conceput Codul de conduită în lupta cu Mafia pariurilor

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a lucrat în ultimele săptămâni la Codul de conduită al tuturor celor implicaţi în fotbalul românesc (jucători, antrenori, arbitri, conducători), în cadrul proiectului Don’t Fix It!

Acest document conţine cinci capitole: 1. Fii Curat!, 2. Fii deschis!, 3. Fii atent!, 4. Fii Inteligent!, 5. Fii în siguranţă!

La primul capitol, îndemnul este: “Nu aranja niciodată un meci!”. Jucătorii sunt îndrumaţi să joace la capacitate maximă, să nu accepte trucarea unei partide şi să evite dependenţa sau acumularea de datorii.

La capitolul 2, principiul de bază este: “Spune cuiva dacă eşti contactat!”. Fotbaliştilor li se transmite aici că trebuie să anunţe imediat forurile competente dacă sunt abordaţi şi dacă li se oferă bani sau alte foloase în vederea trucării unui meci.

Punctul 3, “Fii Atent!”, îi atenţionează pe jucători că nu trebuie să divulge niciodată informaţii confidenţiale care pot fi folosite la pariuri.

Capitolul 4 arată că jucătorii trebuie să cunoască regulamentele FRF şi legislaţia ţării cu referire la pariuri, pentru a nu risca sancţiuni severe.

La ultimul capitol, fotbaliştilor li se cere să nu parieze niciodată pe echipele lor, pe adversarii lor şi pe sportul pe care îl practică.

Codul de conduită va fi transmis în scurt timp către toate cluburile de fotbal din România.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.