În jumătate din meciurile fazei play-off/play-out a Ligii 1 au fost jucători eliminaţi. Frecvenţa cartonaşelor roşii a crescut de aproape 3 ori faţă de sezonul regulat. Decizia caselor de pariuri

14 apr 2016 1506 afişări Fotbal Intern
În jumătate din meciurile fazei play-off/play-out a Ligii 1 au fost jucători eliminaţi. Frecvenţa cartonaşelor roşii a crescut de aproape 3 ori faţă de sezonul regulat. Decizia caselor de pariuri Mihai Pintilii se bucură după autogolul lui Steliano Filip în timpul partidei Steaua - Dinamo 1-1, de duminică. În prelungiri, el va deveni cel de-al 31-lea jucător eliminat în primele 6 etape ale fazei play-off/play-out din Liga 1. FOTO: Mediafax 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/15252074/1/liga-1-eliminati.jpg

Inventarul eliminărilor dictate în partidele disputate până acum în faza play-off/play-out a Ligii 1 scoate la iveală rezultate neobişnuite: faţă de sezonul regulat, numărul cartonaşelor roşii a „explodat“. În cele 42 de meciuri ale fazei play-off/play-out au fost 31 de eliminări, pe când în cele 182 de meciuri ale primelor 26 de etape au fost 53 de eliminări. Cu alte cuvinte, dacă în prima fază a competiţiei se acorda, în medie, un cartonaş roşu la fiecare 310 minute (cam 3 meciuri şi 40 de minute), în cea de-a doua s-a ajuns la o medie de un cartonaş roşu la 122 de minute (un meci şi 32 de minute).

Această statistică este explicată de conducătorii cluburilor prin faptul că a sporit miza meciurilor. Pe de altă parte, se poate observa că mulţi jucători eliminaţi provin de la echipe care sunt fără un obiectiv concret în acest final de campionat (ASA, Pandurii, Dinamo, Viitorul, Craiova, Petrolul, CFR).

Jumătate dintre partidele acestei faze a Ligii 1 s-au terminat cu eliminări: 9 din cele 18 ale play-off-ului şi 12 din cele 24 ale play-out-ului. Toate cele şase formaţii din play-off au avut măcar o dată un jucător eliminat. În play-out, singura echipă fără cartonaşe roşii este FC Botoşani.

Multe case de pariuri au scos din oferta online posibilitatea de a se mai paria pe cartonaşe roşii. Cei care au păstrat-o sunt foarte vigilenţi

Mulţi dintre bookmakerii care activează pe piaţa online din România au renunţat, în ultima perioadă, să mai includă în ofertă pariurile pe jucători eliminaţi în Liga 1, iar altele au micşorat semnificativ cotele la unele meciuri.

Spre exemplu, casa de pariuri superbet.ro – printre puţinele care se mai încumetă la acest tip de pariu – oferă, de obicei, o cotă între 2,9-3,2 pentru cei care cred că va exista măcar un eliminat. La meciul Viitorul-Astra, jucat sâmbătă, cota a „căzut“ însă la 2,55, deşi până atunci gazdele nu avuseseră niciun cartonaş roşu în play-off, iar Astra – unul singur. Şi totuşi, previziunea celor de la superbet s-a confirmat, la acel meci au fost două cartonaşe roşii.


La partida Steaua-Dinamo, de duminică, agenţia online superbet.ro a oferit o cotă foarte scăzută pentru cei care doreau să parieze că vor exista jucători eliminaţi: 2,4 faţă de media obişnuită, 2,9-3,2. Bookmakerii au intuit corect: Pintilii a fost eliminat în prelungiri

O altă partidă cu cota scăzută surprinzător a fost Steaua-Dinamo, de duminică. Superbet a oferit o cotă de numai 2,4 celor care voiau să parieze că măcar o echipă nu va termina în efectiv complet, deşi Dinamo şi Steaua avuseseră până atunci, în play-off, câte un singur fotbalist eliminat (chiar în partida directă din tur). Şi de această dată, cei de la casa de pariuri nu s-au înşelat: Pintilii a primit cartonaşul roşu în prelungiri.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.