Hagi, atac fără perdea la adresa celor care ne guvernează: "Nu se poate aşa ceva! Suntem nişte gâze. Ei îşi împart România cum doresc, noi nu mai contăm"

19 apr 2018 20690 afişări Fotbal Intern
Hagi, atac fără perdea la adresa celor care ne guvernează: "Nu se poate aşa ceva! Suntem nişte gâze. Ei îşi împart România cum doresc, noi nu mai contăm"

Patronul şi antrenorul campioanei FC Viitorul, Gică Hagi, susţine că sportul românesc a ajuns într-un punct critic, iar politicienii finanţează doar cluburile sau secţiile la care au anumite interese. Întrebat dacă ar lua în calcul să ocupe postul de Ministru al Tineretului şi al Sportului, Hagi a driblat întrebarea ca în '90.

"Toate angajarile se fac pe grade de rudenie, pe prietenii, iar sportul nu face excepţie. Nu se poate aşa ceva! Când de la punctul A la punctul Z nu faci bine şi nu este un parcurs sănătos, nu ai cum să faci sportivi care să lupte cu adevărat şi eficient pentru tine, pentru ţară. Aici este cea mai mare problemă. Cine ne conduce nu are noţiunea de mândrie naţională şi a construi oameni care să ducă acest brand de ţară. Ministrul ar trebui sa facă proiecte, să existe continuitate. Moto-ul meu este <<m-am născut să caştig, nu să exist!>>, şi asta le-am spus şi celor doi copii ai mei. Un ministru trebuie să ştie să construiasca un proiect caştigător!

Noi ceilalţi suntem nişte gâze. Oamenii de acolo, de sus, ne privesc ca pe nişte gâze. În rest, ei îşi fac ei jocurile lor. Îşi împart România cum doresc, iar noi nu mai contăm. Cel puţin pe sport suntem dezastru. Rar se face câte ceva. Vine cineva şi strigă faptul că sunt prea mulţi bani şi aşa mai departe. Statul finanţează politic, doar pe-ai lor", a spus Hagi, într-un interviu acordat site-ului wall-street.ro.

Hagi a mai avut recent o ieşire nervoasă când a aflat că PSD-ul intenţionează să construiască un stadion de fotbal la Focşani. CSM Focşani, echipa locală, evoluează în Liga a III-a, unde ocupă în acest moment locul 9: "Poate auzim că se face un stadion şi la Constanţa! Se fac stadioane în toată ţara! Aud că se fac şi prin cine ştie ce comune, numai la Constanţa nu se poate. Nu se poate! Şi sunt la bani... Am auzit că se fac vreo 100 de stadioane, dar nu am auzit nimic de Constanţa. Oraşul e prea mic, nu e important. S-a născut unul acolo, mare fotbalist, o Academie... Nu, ce să-i facem? Lasă, că a băgat el bani acolo, că iubeşte prea mult fotbalul şi a băgat bani pe câmp. Nu am nici canalizare, acum vreau să fac. Vă daţi seama unde ne ducem?"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.