EXCLUSIV | Gică Popescu a dat faliment. Şcoala de fotbal a fostului internaţional a fost lichidată de tribunal

5 dec 2014 26872 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Gică Popescu a dat faliment. Şcoala de fotbal a fostului internaţional a fost lichidată de tribunal Necazurile se ţin scai de Gică Popescu. În acest an, fostul internaţional a fost condamnat, şi-a pierdut tatăl, afacerile s-au prăbuşit iar şcoala de fotbal a falimentat

Şcoala de fotbal „Gică Popescu“ a tras oficial obloanele după ce tribunalul a pronunţat falimentul acesteia. Tribunalul Dolj, Secţia a II-a Civilă, a încuviinţat în octombrie cererea de intrare în faliment a firmei care îi aparţinea fostului internaţional. Înfiinţată în 2000, înainte ca fostul căpitan al tricolorilor să-şi fi atârnat ghetele în cui, gruparea a produs o vreme jucători care au evoluat chiar în Liga 1, fără a rupe însă gura târgului.

Treptat, însă, pe măsură ce criza financiară a lovit România şi, mai ales, afacerile din imobiliare ale fostului fotbalist, Şcoala de fotbal „Gică Popescu“ s-a afundat în probleme financiare. Anul trecut, în iulie, gruparea patronată de Popescu a intrat în insolvenţă, cerând protecţia tribunalului în faţa creditorilor. Societatea „Baciului“ acumulase datorii de 900.000 de lei, cea mai mare parte provenind din taxe şi impozite neachitate la bugetul de stat.

Lucrurile au mers însă din ce în ce mai rău şi, după ce Popescu a intrat la închisoare pentru alte ilegalităţi – 3 ani şi o lună cu executare pentru înşelăciune în Dosarul Transferurilor –, Şcoala de fotbal n-a mai putut fi salvată.

După cum se arată în motivarea sentinţei, administratorul judiciar a cerut falimentul pentru că, deşi Gică Popescu îşi exprimase intenţia de a propune un plan de reorganizare, acest document n-a mai fost elaborat şi nici depus. Este destul de clar, după cum reiese şi din textul pe care vi-l prezentăm mai sus, că această turnură a lucrurilor a fost cauzată de condamnarea lui Popescu. Administratorul judiciar a întocmit raportul în care constata absenţa planului de reorganizare în iunie, la trei luni după ce fostul fotbalist a fost încarcerat.

Şir interminabil de eşecuri şi tragedii: afaceri falimentare, o condamnare cu executare, tatăl a decedat

Afacerile lui Gică Popescu s-au surpat cu repeziciune în ultimii ani. Complexul comercial „Doldora“, din cartierul Rahova, Bucureşti, a dat faliment. Complexele imobiliare ridicate cu parteneri spanioli au fost lovite de criza izbucnită după 2009. Hotelul din Calafat a fost, de asemenea, închis. În acest context, candidatura la şefia FRF, unde era sprijinit de preşedintele de atunci, Mircea Sandu, părea colacul de salvare pentru „Baci“, care plănuia să-l aducă şi pe Hagi, cu academia sa de fotbal, sub umbrela federaţiei.

Pe 4 martie, însă, cu numai o zi înaintea alegerilor pentru funcţia supremă la FRF, instanţa l-a condamnat definitiv pe Gică Popescu la închisoare, iar fostul internaţional n-a mai putut astfel să candideze. Alegerile au fost câştigate neaşteptat de Răzvan Burleanu. Câteva încercări de a obţine graţierea lui Popescu au eşuat. În urmă cu câteva luni, tatăl fostului mare fotbalist a decedat. Miercuri, Tribunalul a consfinţit falimentul Şcolii de fotbal „Gică Popescu“.

Primul 11 al jucătorilor formaţi de-a lungul timpului la Şcoala de fotbal „Gică Popescu“: Andrei Bădescu – Ionuţ Stancu, Ovidiu Burcă, Ionuţ Rada, Constantin Grecu – Ştefan Bărboianu, Lucian Filip, Ionuţ Năstăsie, Adrian Stoian – Sabrin Sburlea, Vlad Morar

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.