EXCLUSIV | Drama lui Haţegan l-a sensibilizat până şi pe cel mai mare critic al său: "La final nu a mai putut, că e şi el om. Îţi dau lacrimile doar dacă eşti în faţa televizorului, dar să ţi se întâmple ţie..."

21 nov 2018 5381 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Drama lui Haţegan l-a sensibilizat până şi pe cel mai mare critic al său: "La final nu a mai putut, că e şi el om. Îţi dau lacrimile doar dacă eşti în faţa televizorului, dar să ţi se întâmple ţie..."

Adrian Porumboiu, ex-arbitru internaţional, a vorbit la ProSport LIVE despre drama lui Ovidiu Haţegan, arbitrul pe care l-a desfiinţat în trecut, acuzndu-l de jocuri de culise, dar care acum a putut duce un meci la final, deşi la pauza partidei a aflat că mama sa a decedat.

"Un moment neplăcut, nici nu e bine să vorbim mult de acest lucru. E o situaţie care trebuie trăită la intesitate extraordinară, doar în intimitatea celui în cauză, acum fiind Haţegan. Sunt lucruri de care numai când vorbeşti despre ele...mă rog, şi glasul îţi tremură când te gândeşti că vorbeşti de mamă.

Suntem sensibili la mai multe lucruri, dar când e vorba de moartea mamei totul se schimbă radical. Eu evit să vorbesc de aşa ceva pentru că toţi trăim viaţa asta şi suntem făcuţi de o mamă", a spus Adrian Porumboiu la ProSport LIVE.

Acesta a continuat."Cred că a fost o eroare că i-au spus la pauză, trebuiau să-l lase să se concentreze. Norocul lui că a condus meciul foarte bine. S-a întărit. Pentru el nu a avut efect de bumerang, ci unul efervescent mental, dacă pot spune asta. Vă daţi seama că au fost goluri în ultimele minute, răsturnări de scor şi toate au trecut prin mintea arbitrului. A trecut cu bine, dar la final nu a mai putut, că e om şi el. A izbucnit în plâns.

Îţi dau lacrimile dacă eşti în faţa televizorului şi nu se întâmplă cu tine, dar să ţi se întâmple ţie. În sufletul lui e o dramă şi pentru orice om din lume asta...vrem, nu vrem, oricât am fi de tari, mama e cel mai de preţios dar, singura care nu numai că ţi-a dat viaţă, dar are o calitate pe care nicio fiinţă din lumea asta nu o poate egala".

Acum un an, Porumboiu l-a desfiinţat pentru prestaţia de la meciul tur din barajul pentru Mondialul din 2018 dintre Irlanda de Nord şi Elveţia, 0-1, când a dictat greşit un penalty, hotărâtor până la urmă în calificarea elveţienilor. "El are modificări în ADN, are porniri de a ajuta anumite echipe. E crescut în laboratorul CFR-ului şi cu o contribuţie mică a lui Dinamo, când Borcea controla chiar şi vântul. Am simţit şi eu pe pielea mea, când a direcţionat campionate către CFR.  Modificarea ADN-ului îi asigura un spate şi nu-l deranja nimeni. Lucrurile s-au mutat în timp şi am ajuns la meciul Irlanda de Nord - Elveţia. Ce a făcut Haţegan nu poate fi calificat ca o eroare umană, ci ca o crimă!

Dar chiar şi crimele, când sunt făcute, sunt mai elaborate. El a luat satârul şi i-a tăiat capul în văzul tuturor...Ar trebui să ia un psiholog şi să vadă ce e cu el. Şi dacă era în avion tot vedea că nu e penalty. Îmi amintesc nişte meciuri cu el în care a fost penibil. A fost folosit. Sunt unii care folosesc arbitrul pe post de prezervativ, îşi fac treaba cu el şi îl aruncă", a spus atunci Porumboiu la gsp.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.